Glavni vir energije sončne elektrarne je seveda naša največja zvezda v vesolju – Sonce. Če poenostavimo, sončna elektrarna koristi energijo Sonca, ki jo v verigi različnih fizikalnih reakcij pretvarja v električno energijo. Le to pa lahko nato uporabnik koristi za delovanje električnih naprav v svojem domu. Samooskrbne sončne elektrarne imajo tudi izjemno visok potencial, ko govorimo o trajnostni in okolju prijazni tehnologiji pridobivanja energetskih virov. Hkrati pa si lahko z njo zagotovite tudi energetsko neodvisnost od trenutnega energetskega distributerja, saj boste lahko kar sami proizvedli elektriko. Slednje je tudi odlična rešitev, če želite znižati vsakomesečne stroške za elektriko, ki v zadnjem času skokovito naraščajo.

Naložba v prihodnost

Z odločitvijo za izgradnjo sončne elektrarne prispevate pomemben košček k ustvarjanju boljše in čistejše prihodnosti. Sončna elektrarna je tako šolski primer trajnostne naložbe, ki se vam bo obrestovala na številnih področjih.

Še pred nekaj leti je bila izgradnja sončne elektrarne projekt,  ki si ga je lahko privoščilo le malo katero gospodinjstvo. Danes pa, zahvaljujoč bolj zeleni kolektivni zavesti družbe, ta projekt ni več tako težko dosegljiv. Zaradi pomoči subvencije Eko sklada ter možnosti obročnega odplačevanja ali ugodne ponudbe financiranja, se vedno več ljudi odloči, da bo tudi v njihovem domu posijalo Sonce. Tako ni nič čudnega, da v Sloveniji vsako leto zabeležimo več gospodinjstev, ki elektriko pridobivajo s pomočjo samooskrbnih sončnih elektrarn.

Marsikdo bi lahko trdil, da se bo investicija v sončno elektrarno povrnila šele čez leta, ko jo boste odplačali. Vendar pa to še zdaleč ni res, saj boste prve rezultate delovanja sončne elektrarne lahko opazili že v prvem mesecu njenega delovanja. Ob odločitvi za ugodno financiranje preko Eko sklada, bo amreč vaš mesečni obrok kredita znašal manj, kot pa znesek, ki ga trenutno videvate na položnici za elektriko. Dejansko boste prve prihranke tako opazili že v prvem mesecu obratovanja vaše nove zaveznice pri pridobivanju elektrike.