Obdelava površin mora biti zato, da se površina utrdi, kar lahko naročite tukaj blasttehnik.si in si zagotovite izboljšanje mehanskih lastnosti kovin. Obdelava površin se naredi z mikro kovanjem, s katerim se zmanjša možnost porušitve ključnih varnostnih komponent na kovini, ki se lahko zgodi po varjenju ali po mehanski obdelavi kovin. S tem se življenjska doba kovin močno poveča. Ta postopek pa tudi zagotovi, da je 100 % ponovljiv z enako kakovostjo pri vsakem izdelku brez izjeme. To tehniko se uporablja tudi v letalski in raketni industriji in seveda v drugih industrijah, kjer je pomembno, da so deli, ki jih uporabljajo, trdni in zanesljivi ter imajo dolgo življenjsko dobo.

obdelava površin
Obdelava površin z mikrokovanjem zmanjšuje nastanek mikrorazpok na površini kovin po tem, ko jih obdelajo in varijo. Zato se izboljšajo tudi mazalne lastnosti elementov. Obdelava površin s pomočjo mikrokovanja namreč odpravi tudi neželene napetosti na površini kovine. Dejansko gre za enako metodo, kot jo že od nekdaj uporabljajo kovači za utrjevanje kovinskih izdelkov in sicer z udarjanjem po površini kovine s kladivi. Razlika je v tehnologiji, ker medij, ki je okrogle oblike trka ob obdelovanec z veliko hitrostjo in deluje kot majhno kladivo, ki naredi mikro udrtine na površini. Ker je teh udarcev zelo veliko in se zgodijo hitro, celotno površino izravnajo tako, da je povsem ravna.
Na ta način obdelava površin povzroči, da površina postane gladka in zelo trdna. Z mikrokovanjem na površini nastane plast kompresijskih napetosti, katere so vzrok temu, da se struktura obdelovanca ne more več porušiti. Zato se mikrokovanje uporablja pri utrjevanju zobnikov, gredi na motorju, pri lopaticah turbin, na vzmeteh, na krilih letal kot tudi pri pristajalnih nogah letal, ki morajo biti izjemno trdne, na varnostnih vijakih in še na veliko drugih predmetih, ki morajo zagotoviti varnost pri uporabi.
Tovrstno utrjevanje površin uporabljajo razne industrije, farmacije, letalska in avtomobilistična industrija. Na primer v avtomobilski industriji se uporablja za utrjevanje podvozij, različnih osi, zobnikov, pri vzmeteh in diferencialih in tudi pri pogonskih gredeh.