Splošno mnenje o astrologiji je med ljudmi pogosto zmedeno in negativno. Veliko ljudi ob besedi “astrologija” pomisli na vedeževanje, vendar je astrologija nekaj drugega. Astrologija je kompleksna in dragocena znanost, ki se ukvarja z interpretacijo planetov, zvezd in drugih nebesnih pojavov, ter njihovim vplivom na posameznika in svet okoli nas. Je starodavna veda, ki si zasluži spoštovanje, saj so jo skozi zgodovino proučevali ugledni možje. V kolikor vas zanima šola astrologije, si lahko več preberete tudi pri Astrointegralu, kjer vam je na voljo tudi šola astrologije.

Komu je šola astrologije namenjena

Šola astrologije je izobraževalni program, namenjen vsem, ki jih zanima poglobljeno proučevanje nebesnih teles in njihov vpliv na življenje. Prijavijo se lahko tako začetniki, ki se šele spoznavajo z astrologijo, kot tudi izkušeni astrologi, ki želijo nadgraditi svoje znanje. Šola astrologije je izjemno priporočljiva tudi za vse, ki delujejo v svetovalnih, pedagoških in drugih humanističnih poklicih. Program je namenjen tistim, ki so že pridobili vsaj visokošolsko izobrazbo ali končali prvo stopnjo bolonjskega študija v katerikoli smeri.

Kako poteka šola astrologije – podiplomski akademski program

Šola astrologije ponuja strukturirano izobraževanje, ki temelji na kombinaciji teoretičnega in praktičnega dela. Slušatelji se bodo spoznali z osnovnimi koncepti astrologije, kot so astrološki znaki, planeti, hiše in aspekti ter se naučili, kako interpretirati astrološke karte. Izobraževanje poteka v obliki predavanj, delavnic, vaj in individualnega svetovanja.

Šola integrativne astrologije poteka kot dvoletni podiplomski akademski program, ki študentom omogoča, da pridobijo visoko stopnjo specializacije na področju astrologije. Program je zasnovan tako, da ponuja poglobljeno raziskovanje astrologije in razvoj njihovih analitičnih in interpretacijskih sposobnosti. Predavanja potekajo v prijetnem okolju in so vodena s strani priznanih strokovnjakov s področja astrologije. Ob tem velja omeniti, da trenutno aplikativna astrologija še ni uradno sprejeta kot univerzitetni predmet v zahodnem svetu, zato šola astrologije ne omogoča pridobitve javno priznanega magisterija. Kljub temu pa šola astrologije omogoča pridobitev globljega znanja in veščin na področju astrologije ter razumevanje njene uporabe v terapevtskem, svetovalnem in poučevalnem kontekstu. V šoli astrologije se pridobijo vsa potrebna znanja za izdelavo, interpretacijo in primerjalno analizo rojstnih oziroma natalnih kart. Šola integrativne astrologije se prične v začetku oktobra in traja do konca maja, kar velja za obe študijski leti. Šola integrativne astrologije obsega 170 ur.

Raziskujte globine svoje usode – odkrijte vzporednice z rojstno karto

Ena najbolj fascinantnih stvari, ki jih ponuja šola astrologije, je, da se boste naučili izdelati in natančno prebrati rojstno karto posameznika. Natalna oziroma rojstna karta je edinstveno orodje, ki prikazuje postavitev planetov, zvezd in drugih nebesnih teles ob času vašega rojstva. S poglobljenim razumevanjem simbolike planetov, hiš, aspektov in drugih astroloških elementov boste sposobni razbrati vzporednice med nebesnimi vplivi in dogajanji v vašem življenju.

Astrologija je veda z izredno dolgo tradicijo.

Z uporabo osebnih postavitev v rojstni karti tako pridobite vpogled v različne vidike življenja, kar vam omogoča razumevanje vzorcev obnašanja, preferenc, notranjih potreb ter tudi dinamike v partnerskih odnosih in komunikaciji z drugimi. Z njimi lahko dobite odgovore na vprašanja, zakaj se obnašate na določen način v dani situaciji, zakaj nam nekaj ustreza ali ne, ter razumemo naše notranje potrebe. Poleg tega lahko astrologija pomaga razumeti, zakaj se naš partner obnaša na določen način do nas ali zakaj imate določeno dinamiko v naši komunikaciji z drugimi. Astrologija prav tako lahko poda namige o tem, v katero smer se naše življenje pomika in se bo pomikalo, kar nam omogoča boljšo pripravo na prihajajoče dogodke in situacije. Na ta način boste bolje razumeli sebe in odnose z drugimi, ter sprejemali bolj premišljene odločitve pri iskanju smisla na svoji življenjski poti.

Zakaj se odločiti za šolo astrologije

Šola astrologije prinaša številne koristi in bogati posameznikovo življenje na različnih področjih. Udeleženci pridobijo temeljno razumevanje astrologije in sposobnost interpretacije astroloških kart. Ta znanja bodo posredovana z vseh možnih perspektiv, vključno z ezoterično, zgodovinsko, psihološko, sociološko in znanstveno perspektivo. To vam bo omogočilo bolje razumeti sebe, svoje bližnje in lažje se boste soočali z izzivi, ki jih prinaša življenje. Pridobljeno znanje pa lahko uporabite tudi v poklicnem smislu, na primer pri svetovalnem in terapevtskem delu z ljudmi. Poleg tega se boste preko šole astrologije lahko povezali s skupnostjo enako mislečih in se udeležili različnih astroloških dogodkov, konferenc in delavnic.

Še nekaj prednosti, ki jih prinaša šola astrologije

Šola astrologije ponuja številne prednosti za tiste, ki se zanimajo za učenje in prakticiranje astrologije:

Poglobljeno znanje. Šola astrologije ponuja obsežen učni načrt, ki pokriva vse vidike astrologije, vključno s preučevanjem gibanja planetov, rojstnih kart, zodiakalnih znamenj in astroloških interpretacij. Slušatelji pridobijo globoko razumevanje astroloških načel in tehnik.

Osebna rast. Astrologija ni le napovedovanje prihodnosti, ampak omogoča tudi vpogled v notranje motive, značajske lastnosti in osebno rast. S šolo astrologije lahko posamezniki pridobijo vpogled v svoje osebnostne lastnosti, prednosti in izzive. To samozavedanje lahko vodi do osebnega razvoja in izboljšanja odnosov z drugimi.

Razvoj intuicije in odločanje. Proučevanje astrologije spodbuja razvoj intuicije in občutljivosti za subtilne energije, ter pomaga pri sprejemanju intuitivnih odločitev. Z razumevanjem astroloških vplivov lahko sprejmete bolj premišljene odločitve in se učinkoviteje spopadate z življenjskimi izzivi.

Odkrijte svoje globine s pomočjo šole astrologije.

Poklicne možnosti. Pridobljeno znanje astrologije lahko koristi pri različnih poklicnih področjih, kot so svetovanje, osebnostni razvoj, terapevtsko delo in poučevanje.

Povezovanje z astrološko skupnostjo. Šolanje astrologije omogoča povezovanje z enako mislečimi, ki imajo skupno strast do astrologije. Prav tako so odprte možnosti sodelovanja na različnih astroloških dogodkih in konferencah.

Kulturni in zgodovinski pomen. Astrologija ima bogato zgodovino in kulturni pomen v različnih civilizacijah. S šolo astrologije pridobite vpogled v starodavno modrost in izročila, ki se povezujejo s širšo perspektivo človeškega razumevanja in duhovnosti.

Odkrijte svoj potencial in se prijavite na šolo astrologije

Astrologija ponuja priložnost za raziskovanje globin vesolja, skrivnosti planetov in zvezd, ter razumevanje povezanosti med mikrokozmosom in makrokozmosom. Šola astrologije je edinstvena priložnost za vse, ki jih zanima razumevanje in proučevanje vpliva nebesnih teles na človeško življenje. S pomočjo strokovnjakov na tem področju boste pridobili poglobljeno znanje, ki vam bo omogočilo razumevanje samega sebe in sveta na nov in drugačen način. To pridobljeno znanje vas bo vodilo do večjega občutka samo sprejemanja in opolnomočenja. Če ste pripravljeni k odkrivanju skrivnosti vesolja in želite boljše razumeti samega sebe ter svojo okolico, potem vas vabimo k vpisu šole integrativne astrologije.