Refleksna masaža stopal je kar stara veda, ki je zelo učinkovita. Že od nekdaj so ljudje hodili bosti, ter si s tem masirali podplate na naravnih tleh z bilkami ter kamenčki, kar prakticira danes le peščica ljudi. Vendar se da rešiti to tako ,da hodimo občasno bosi ali s posebni vložki v čevljih, ki masirajo stopala. To je preventivno. Če pa se pojavijo zdravstveni problemi, potem lahko greste nad težave z refleksno masažo stopal, ki pa direktno vpliva na notranje organe, Zakaj je to možno? Refleksna masaža stopal namreč vpliva na celotno živčevje v telesu, ki poskrbi za zdravljenje organov, ki se tako uravnovesijo.

refleksna masaža stopal

Znano je, da se vsi živci stekajo v podplate in v dlani na rokah. Tako se lahko z masažo pride do tega, da se dejansko preko podplatov in dlani masira notranje organe in se jih tako spodbuja k delovanju. Dejansko refleksna masaža stopal počne ravno to. Preko masaže stopal masira notranje organe in jih spodbuja, da se uravnovesijo ter začnejo delovati. Zato velikokrat na določenih točkah, ki so povezane s temi organi, tudi skeli in celo boli. Ko pase organ pozdravi, ta točna ni več občutljiva.

Refleksna masaža stopal vam na naraven način pomaga do tega, da se uravnovesite in pozdravite težave, ki vas pestijo. Je dopolnilo k osnovnemu zdravljenju pri zdravniku. Včasih pa lahko imate težave, s katerimi se zdravniki sploh ne ukvarjajo. Te težave lahko skušate rešiti na tak alternativen način. In v marsikaterih primerih refleksna masaža stopal lahko izjemno učinkovito pomaga.

Če ne pokusite seveda ne morete  vedeti, zato se naročite in uživajte. Ne boste mogli verjeti kako boste poživljeni že po prvi terapiji. Seveda ni vsak terapevt najboljši, nekateri to res obvladajo, drugi manj. Izberite takega, ki je zelo kakovosten in to dela s srcem. Takoj boste ugotovili, kateri je v redu.