Na svetu obstaja približno 7 milijonov vozil že predelanih na avtoplin. Torej kaj še čakate predelajte svoj avto na plin ter se vozite ceneje tudi vi.

LPG ali v prevodu utekočinjeni naftni plin je mešanica propana in butana. To je zelo ekološko in ekonomično gorivo, ki ga poznamo. Vgradnja avtoplina je primerna za vsa bencinska vozila razen tistih z dodanim turbo polnilnikom. Resnica je, da vozilo ob vgradnji avtoplina izgubi 5% na hitrosti oz. 10% na moči. Edino v primeru, če ima vaš motor direktni vbrizg goriva je izguba moči zanemarljiva saj ta znaša manj kot 2%. Ob vgradnji avtoplina potrebujemo v prtljažni prostor namestiti tank za avtoplin. Če stranka želi ohraniti celoten prtljažni prostor lahko izbere tank v obliki avtomobiljske gume, ki se ga vgradi v prostor kjer imamo rezervno gumo.

Več o sami predelavi vašega vozila na avtoplin si lahko preberete na spletni strani: www.avtoplin.net.

 

avtoplin

Veliko ljudi ne zaupa sistemu delovanja vozila na avtoplin saj se bojijo, da bi v vozilo vhajal plin ali pa bi celo eksplodiralo zaradi same sončne toplote poleti. Vendar ta skrb je odveč saj se ob predelavi vozila na avtoplin namestijo kakovostni deli in varnostni mehanizmi, ki preprečujejo, da bi prišlo do kakršnekoli nesreče. Prav tako sistem ne potrebuje nobenega servisiranja je pa priporočljiva menjava ali pa samo čiščenje oljnega filtra enkrat letno ter pregled vseh cevi. Mogoče zanimiv podatek je, da lahko z enim tankom ter majhno porabo na dolge relacije prevozimo kar 450 km kar je zelo veliko. Avtoplin dobro vpljiva tudi na sam motor vozila saj se cilindri manj obrabljajo, katalizator drži dlje časa pa tudi sam motor je tišji. Življenska doba motorja se tako poveča kar za 35%. Sam sistem se lahko vgradi v avtomobil v dveh do treh dneh odvisno od vrste avtomobila. Avtoplin pa lahko polnimo že na več kot desetih polnilnicah po Sloveniji.