Pralno sušilni stroji so enkratne naprave za pranje ter nato tudi sušenje perila. Lahko jih kupimo skoraj v vseh večjih trgovinah s tovrstno opremo. Pralno sušilni stroji so zelo različni saj jih proizvajajo različni proizvajalci. Nekateri stroji so večji, drugi spet malo manjši odvisno od tega kakšne funkcije imajo in koliko perila lahko operejo. 

Če želite kakovosten pralni stroj se morate za nasvet obrniti na prodajalca, ki vam bo lahko pomagal in predlagal ustrezen pralni stroj za vašo družino. Enako je tudi pri sušilnih strojih. Lahko pa kupite kombiniran stroj ki tako pere kot suši perilo na koncu postopka pranja. Odločitev ostane vaša. Kombinirani pralno sušilni stroji zavzamejo manj prostora saj dobimo hkrati 2 stroja v enem. Res je, da morda funkcija sušenja ni tako intenzivna kot pri običajnem sušilnem stroju pa vendar opravi svoje delo več kot odlično. Pralno sušilni stroji so narejeni iz večih delov. Glavni del je boben za perilo, elektronika za uravnavanje programov pranja in sušenja ter seveda motor za pogon. 

pralno sušilni stroji

Današnji pralno sušilni stroji so energetsko varčni in ne porabijo veliko energije. Sušilni stroji so priljubljeni predvsem pozimi, ko ni možno sušiti perila zunaj na vetru in soncu, da bi se le to hitro posušilo. Če imate doma že kakšen pralno sušilni stroj a je ta že dotrajan ga lahko v nekaterih trgovinah pripeljete s seboj in vam bodo vrnili nekaj denarja pri nakupu novega stroja. Pralno sušilni stroji so torej vredni nakupa in uporabe. Prihranili boste ogromno denarja, ki ga je dan danes težko zaslužiti saj so službe slabe oz. samo delo je slabo plačano.

Pralno sušilni stroji so nujna oprema vsakega doma saj brez njih enostavno ne gre. Velikost samega pralnega stroja pa je odvisna od potreb posamezne družine.