Ko nastopi čas dedovanja in delitve zapuščine, je vedno dobro voditi čiste račune. Ravno premoženje je pogosto jabolko spora med družinskimi člani, ki dedujejo. Odvetnik za dedno pravo (https://www.pipus.si/dedno-pravo) tako v zapuščinskem postopku pred pristojnim Okrajnim sodiščem ščiti vas in vašo pravico do dedovanja. Z dobrim odvetnikom za dedno pravo boste tako deležni ustreznega dednega deleža. V primeru, da vseeno pride do spora med dediči, pa vam odvetnik za dedno pravo pomaga pri uveljavljanju nujnega dednega deleža. Čeprav si vsi želimo, da bi dedovanje gladko in hitro steklo, pa žal včasih brez sporov ne gre. Zato je zelo pomembno, da izberete dobrega odvetnika, ki vam bo prihranil marsikatero skrb in stresno situacijo.

Kompleksno pravno področje

Dedno pravo je dokaj obširno in kompleksno pravno področje, kjer je dobro poznavanje zakonov in situacije posamezne stranke izrednega pomena. Odvetnik za dedno pravo tako zastopa svoje kliente v zapuščinskih postopkih pred pristojnim sodiščem, jim svetuje in pomaga izboriti delež, ki jim zakonsko pripada.

Dedovanje je lahko zakonito ali oporočno. Vaš odvetnik mora, če vas želi kar najbolje zastopati, imeti veliko pravnega znanja in bogatih izkušenj s področja dedovanja. Glavni cilj odvetnika za dedovanje je zaščita pravic in interesov strank v sodnih postokih – naš pravniki oz. odvetniki imajo bogate izkušnje in znajo zaščititi pravice in interese  strank v sodnih postopkih delitve zapuščine pred. Velikokrat pa odvetnik za dedno pravo sodeluje pri sestavi oporoke že za časa življenja tistega, ki jo sestavlja. Pri tem odvetnik svetuje kako najbolj smiselno poskrbeti za dediče, da kasneje med njimi ne bi prihajalao do nepotrebnih sporov. Z odvetniško pomočjo boste sestavili ustrezno oporoko in tako poskrbeli za pravno nasledstvo. Z določitvijo pravnega nasledstva glede premoženja ali razdelitev premoženja že pred smrtjo pa se olajša marsikateri postopek, ki bi sicer moral potekati pred sodiščem. Delitev premoženja se v dogovoru z dediči lahko prilagodi, kar pa je najpomembneje – izognemo se številnim nepotrebnim sporom in slabi volji.