Vsaka hiša bo prej ali slej potrebovala obnovo. Obnova lahko poteka na različnih predelih hiše in tako lahko sem spada tudi obnova fasad http://mojfasader.si/obnova-fasad/. Obnavljanje delov hiše je potrebno, da hiša ostaja v najboljšem stanju. Sčasoma namreč deli hiše izgubijo na svoji vrednosti in tudi pri dobrem vzdrževanju bodo potrebni popravki. Fasada spada med bolj pomembne zunanje elemente hiše. Poleg strehe lahko rečemo, da je fasada najbolj pomembna. Notranjost ščiti pred zunanjimi vplivi in tako pripomore k bolj udobnemu življenju.

Obnova fasad in njene pozitivne lastnosti

Fasade so lahko starejše ali pa se zaradi različnih dejavnikov poškodujejo in jo želimo zamenjati. Ko govorimo o fasadi ne govorimo samo o novi barvi zunanjosti hiše, ampak veliko več. Dobro izdelana fasada močno pripomore k izolaciji. Izolacija je glavni dejavnik, da je v hiši stalna temperatura. Pri starejših zgradbah načeloma ni dobre izolacije. Včasih namreč niso imeli znanja in dostopa do materialov, ki jih imamo danes. Za izolacijo se največkrat uporablja stiropor. Stiropor velja za dobrega zvočnega in toplotnega izolatorja. Tako je vaša hiša po obnovi fasade veliko bolj prijetna za življenje.

Za začetek, v notranjost ne slišite več vseh zvokov iz okolice. Ko pa se govori o zvočni izolaciji, pa gre za zadrževanje temperature zraka v notranjosti. Pozimi to pomeni, da za ogrevanje ne boste porabili toliko energije, saj bo fasada pripomogla k temu. Poleti pa topel zrak ne bo več uhajal v notranjost in vaši notranji prostori bodo načeloma bolj hladni. Obnova fasad se zaradi izolacijskih lastnosti velikokrat vpliva tudi na manjše mesečne stroške, saj so stroški za ogrevanje in hlajenje manjši.

Obnova fasad omogoča, da zrak konstantno kroži in se posledično ne ujame v stene. Zaradi tega je možnost zadrževanja vlage manjše. In ker se vlaga več ne zadržuje v prostoru, so manjše možnosti za nastanek plesni.