Večeri ob družabnih igrah so najbolje preživet čas, veselijo se jih tako mali kot veliki. Ena zadnje čase bolj priljubljenih iger so naseljenci otoka Catan, ki je pustolovsko taktična igra zasnovana že leta 1995 dobila prvi naziv Igra leta. Družinsko priljubljeno igro naseljenci otoka Catan je zasnoval Klaus Teuber in je primerna za igralce od desetega leta starosti, ki urijo svoje razmišljanje. Catan je otok katerega odkrivate skupaj s svojimi soigralci, bistvo igre je strateško razmišljanje in pridobivanje surovin, ki vam omogočajo gradnjo cest. Svoje blago lahko menjate s svojimi soigralci. Vsako polje v igri je označeno z naključno številko, ki ob metu kock prinese vsem igralcem z naseljem ob njenem robu ustrezno sestavino, s katero lahko naprej razvijate mesta, naselja in ceste, surovine pa lahko izmenjate tudi v zato posebej označenih pristaniščih.

 

Igralna plošča priljubljene družabne igre naseljenci otoka Catan se ob vsaki igri sestavi na drug način, saj je celota sestavljenih polj, ki se naključno sestavijo ob začetku igre. Za nagajivost v Igri pa poskrbi ropar, ki lahko marsikateremu igralcu malo zagode, saj soigralcem krade karte iz rok.

Priljubljeno družinsko igro naseljenci otoka Catan je od zasnove odigralo že na milijone igralcev, zaradi dobre zasnove in priljubljenosti, pa je požela tudi veliko število nagrad z vsega sveta, na podlagi igre naseljenci otoka Catan pa nekateri organizirajo tudi velike turnirje z nastopajočimi.

naseljenci otoka Catan

Osnovna namizna igra naseljenci otoka Catan pa vam ponuja tudi mnoge razširjene možnosti razvoja igre, ki vaše popotovanje in urjenje strategije lahko še dopolni. Igro lahko igra od 4 do 6 igralcev, vendar na koncu ugotovijo, da je lahko gospodar otoka le eden izmed njih. Z dobro taktiko, strateškim razmišljanjem ter dobro menjavo surovin to lahko postanete tudi vi. Igra je zaradi priljubljenosti tudi primerno darilo za našo družino ali prijatelje.