Za kolagen smo najbrž slišali že prav vsi, saj je ena najpomembnejših sestavin naših celic, ki je odgovorna za uravnovešeno tvorbo hormonov.  Največkrat ga povezujemo s staranjem, saj se takrat proizvodnja kolagena v našem telesu zmanjša. Ravno zato je kolagen z vitaminom C prava rešitev za vse, ki si želimo blagodejnega vpliva na naše telo.

Kolagen je izjemen protein oziroma beljakovina, ki odlično vpliva na izboljšanje čvrstosti in vlažnosti naše kože. Zmanjšuje videz globokih gub in koži vrača elastičnost. Odličen je tudi za lase in nohte, saj spodbuja njihovo rast. Lase krepi, nohtom pa daje čvrstost.

kolagen

Z izgubo kolagena pa ne povezujemo le staranja, ampak tudi nezdravo oz. nepravilno prehrano, kajenje, stres, sladkor, alkohol ter druge droge in strupe. Tudi nosečnost lahko pripomore k upadu tvorbe kolagena. Za zdrav videz kože je torej poleg zadostne količine kolagena potrebno zagotoviti dovolj dobro, zdravo in raznovrstno prehrano , pomembno pa je tudi dovolj piti – voda je seveda pri tem najbojša izbira.

Kolagen lahko seveda jemljemo kot prehranski dodatek, s katerim naši koži zagotovimo točno to, kar potrebuje. Na ta način bomo ohranili lepo, čvrsto in mladostno kožo, imeli čudovite, krepke lase in izjemne, trdne nohte.

Če nas torej tarejo težave, kot so gube, strije, celulit, suhi in lomljivi lasje, tanki nohti in hormonska neravnovesja, je kolagen z vitaminom C prava rešitev.

Ključnega pomena za to, da se kolagen v našem telesu proizvaja in vzdržuje, je vsekakor vitamin C, ki je vrhunski antioksidant. Če ga ne zaužijemo dovolj, se proizvodnja kolagena prekine, kar ima za posledico številne težave v celem telesu. Poleg prehranskega doponila Collagen complex z dodanim vitaminom C, je zato priporočljivo zaužiti tudi čim več sadja in zelenjave, ki vsebujejo ta odlični antioksidant (nekaj namigov: paprika, kivi, pomaranča, limone, zelje, maline …).

Collagen complex vsebuje tudi hialuronsko kislino, ki pa je predvsem pomembna pri zadrževanju vode v tkivih in je ključnega pomena za zdrav in sijoč videz kože.