Imena bolezni ali raznih bakterij je ogromno. Mislim, da si težko sam bi vse zapomnil, zato pa su tukaj zdravniki, ki točno vedo kako se katera bolezen imenuje. Ste že slišali za kandido? Kako premagati kandido in kaj je to sploh za eno bolezen si lahko preberete na spletni strani. Nekaj malega bom tudi tukaj napisala, da boste sploh vedeli kaj pomeni beseda kandida. Lahko rečemo, da je to tudi ena vrsta bolezni, ki se pojavi na jeziku človeka. Mogoče, da si boste lažje predstavljali je to ena vrsta gliv oziroma rod gliv iz kvasovk. Poznamo jih okrog 200 vrst. A samo 8 vrst povzroča pri človeku okužbo.

Mogoče ste kdaj že slišali od zdravnika za besedo kandida. Jaz za to prvič slišim, mogoče sem jo kdaj prebolela, mogoče moji bližnji ampak nismo vedeli. Če se preveč bi razmnožila v našem telesu ta bakterija oziroma gliva nam lahko povzroči težave. Kandida je drugače normalna črevesna flora, ampak se zgodi, da se začne nenormalno razmnoževati. Tekmuje s 300 različnimi vrstami bakterij v našem telesu. Ko se začne nenormalno razmnoževati potrebujemo terapijo z antibiotiki. Antibiotiki nam uničijo bakterije, nimajo pa vpliva na same glive. Vse skupaj se sliši malo zapleteno za nas, ki se v medicino ne razumemo najboljše.

kandida

Ogromno si še lahko preberete na spletni strani, kot sem vam že v začetku omenila. Kandida je beseda, ki ni tako pogosto omenjena in marsikomu ni znana. Pravijo, da se kar 75% žensk vsaj enkrat v življenju sreča z kandido v nožnici. Ne se sedaj ustrašit saj to je vnetje nožnice, ji jo imamo lahko ženske. Kar 75% ljudi jo ima tudi v ustni votlini. In zdravi ljudje sploh ne vemo, da jo imamo oziroma ne povzroča težav.. tistim, ki pa pade imunski sistem pa lahko povzroča vnetje ustne sluznice. No nekaj smo novega izvedeli ali pa samo malo se poglobili v glive.