Skuterji so vse bolj priljubljeni, saj je mobilnost z njimi dosti lažja kot pa z avtom. E-skuterji so nekakšna nadgradnja skuterjev, poleg tega pa so še okolju prijazni, zato so enostavno prava izbira za vas.

Vsi poznamo problem jutranjih in popoldanskih konic ali »rush hour«, kot temu rečejo angleško govoreči narodi. Ne glede na to, kako se nam mudi in moramo nujno čim prej priti domov, se promet nikamor ne premakne in nimamo kaj, kot pa da le strpno in počasi vozimo v koloni.

Mobilnost z avtomobilom včasih ni najhitrejša možnost, veliko bolje se obnesejo kolesa, v službo lahko tudi pešačite ali pa si omislite prijetno vožnjo z e-skuterjem. Skuterji omogočajo bistveno več manevriranja v prometu, zato boste tudi hitreje prišli do želenega cilja in se izognili nepotrebnemu stresu, ko veste, da že pošteno zamujate v službo, pred vami pa se vije dolga kolona vozil, ki se nikamor ne premakne.

E-skuterji poleg večje mobilnosti skrbijo tudi za okolje. Ker je to okolju prijazno vozilo, lahko prosite za subvencijo iz Eko sklada – najprej kupite e-skuter in ga registrirajte, nato pa zaprosite za subvencijo. V roku petih mesecev bi morali že dobiti nakazilo s strani Eko sklada.
Z e-skuterji lahko prevozite različne razdalje (z enim polnjenjem baterije). Doseg je odvisen od več dejavnikov npr. od stila vožnje, modela e-skuterja, teže voznika, dodatne obremenitve, vetra. Nekaj kilometrov lahko »privarčujete«, če se izogibate sunkoviti vožnji, torej ne pospešujete ali zavirate nenadno, tudi čim manjša natovorjenost skuterja bo dobro vplivala na doseg motorja. Zaradi vseh teh dejavnikov doseg skuterja z enim polnjenjem baterije variira od 74 pa do 115 kilometrov.

E-skuterji imajo več kategorij, lahko si izberete takšnega, s katerim se ne boste peljali več kot 25 km/h, 45 km/h, obstajajo pa tudi skuterji, ki dosežejo hitrost do 93 km/h. Moderni skuterji so opremljeni tudi že z vsemi pametnimi funkcijami, tako da je vožnja z njimi zares udobna.