Obisk frizerja je obvezno opravilo vsakega posameznika, ne glede na spol. Čeprav stereotipno večji pomen dobri frizuri pripisujejo ženske, pa je izgled pomemben tudi moškim. Za urejen videz poskrbijo profesionalne frizerske škarje, ki zagotavljajo ostrino rezila ter poskrbijo, da lasje posameznika zasijejo v svoji veličini.

So frizerske škarje res tako pomembne?

Odgovor na to vprašanje je seveda pritrdilen. Če poenostavimo – zagotovo ste se že v otroštvu kdaj igrali s svojimi ali pa tujimi lasje. Otroci neverjetno hitro pridejo v stik s škarjami in se preizkusijo v vlogi frizerja. No, rezultat običajno ni takšen kot pri frizerju, kajne? Ostrina škarij, ki jih imamo namreč doma, ne dosega primerljivih rezultatov s profesionalnimi frizerskimi škarjami, kjer je njihova ostrina med bistvenimi elementi, ki zagotavljajo kakovost frizerske storitve. Samo vprašajte se, kaj bi bilo, če bi sedli na stol pri frizerju in bi ta začel striči z navadnimi škarjami. Ne vemo, kako bi reagirali bi, ampak mi bi se hitro odpravili drugam.

 

frizura

 

Kakovost frizerskih škarij je torej v prvi vrsti povezana z njihovo ostrino. Če je ta dosežena, težav ni pričakovati, saj ostre škarje zagotovijo čist in raven rez. Hkrati pa frizerjem zagotovijo večjo hitrost, s tem pa seveda tudi bolj zadovoljne stranke. Zlasti predstavniki moškega spola (da, spet stereotipno razmišljamo) namreč pri frizerju ne marajo izgubljati več časa kot je to potrebno. In zakaj ga bi, če lahko visoko kakovostno storitev dobite hitro in enostavno?

Poleg ostrine škarij pa bodo frizerji zagotovo pri izbiri svojih škarij razmišljali tudi o njihovi obliki. Pomembno je, da preizkusite različne oblike škarij, ki bodo zagotavljale udobno delo (in ja, vas ne bodo ožulile ob vsaki uporabi). Raznolik nabor oblik, pa tudi barv in motivov, zagotavlja širok nabor možnosti, kjer lahko izbiro škarij povežete tudi z osrednjo nitjo vašega frizerskega salona ali domačega ambienta, kjer boste škarje z veseljem uporabljali.