Brusilni stroj  je obvezen v lesarski delavnici. Profesionalni brusilni stroj za profesionalno uporabo je prilagojen proizvodnji lesnih izdelkov, kot so plošče in stoli ter drugi izdelki iz les. Ta stroj jih lahko zbrusi natančno, lepo in hkrati z obeh strani, zaradi česar vam bo olajšal delo in pohitril proizvodnjo za še enkrat. Brusilke so narejen preprosto za hitro in natančno uporabo, tako ne potrebujete posebnega znanja da bi jih uporabljali. Hitro se naučite, saj zraven stroja dobite brezplačno uvajanje in izobraževanje za uporabo sodobnih brusilk. 

brusilni stroj

Sodoben profesionalen brusilni stroj je lahko v več dimenzijah. Njihove mize so lahko dolge od 220 cm do 300 cm. Tako lahko izberete takega, ki vam najbolj ustreza in ki sodi v vaš prostor ter podpre vašo proizvodnjo. Mize so super uporabne, ker so premične in se lahko premikajo naprej ter tudi nazaj. Medtem ko lahko brusilni tampon preprosto nastavljate po dolžini s pomočjo posebne ročice, da je brušenje res natančno. 

Vsak brusilni stroj ima možnost, da tampon napne s posebnim trakom in vzmetjo, da je res uporaben za natančno in ravno brušenje brez, da bi izdelek poškodoval. Vseeno je menjava traku zelo enostavna, ker seveda morate za vsak drugačen izdelek uporabiti drugačen brusni trak. Dviganje in spuščanje brusnega traku pa je možno s pomočjo motorja, ki to dela natančno.

V mizarskih delavnicah je najbolj pogost klasičen brusilni stroj s pomočjo brusnega traku, ki se premika in pomične mize, ki se premika v dve smeri, zato je možno natančno brusiti celotno površino obdelovanca. Če klasični brusilni stroji za vas niso sprejemljivi, ker so preveliki, na primer za hišne mojstre ali samostojne podjetnike, potem je možno nabaviti tudi krajše brusilke po naročilu. Le pogovorite se z dobaviteljem, kaj točno potrebujete. 

Oprema za te stroje pa se kupi posebej in se tudi prilagodi vsaki posamezni situaciji posebej, ker nimate vsi enake proizvodnje. Največ se brusilke razlikujejo glede motoriziranega dvigovanja in spuščanja brusilnega traku ter glede na vrsto osvetlitve delovne mize.