Pos oprema je nujna za poslovanje podjetja, lokala in trgovin preko plačilnih sredstev, kot so kartice. POS oprema podpira izdajanje računov in pa tudi povezavo do baze, kjer se vse shranjuje, od zaloge do cen in drugih podatkov, ki jih potrebujete za izdajo legalnega in kakovostnega računa stranki, ki bo plačala s kartico ali gotovino. Zato si zagotovite res dobro in kakovostno pos opremo z dobrim internetnim ponudnikom, da vam bo to resnično delalo brezhibno in se ne bo zatikalo ter vam paralo živcev.

 pos oprema

Kvalitetna pos oprema vsebuje pos napravo za sprejemanje in oddajanje podatkov, tiskalnik, lahko tudi snener in čitalnik bar kod z artiklov, ekran za prodajalca in ekran za stranko, da vidi, kaj se dogaja s transakcijo. Vsa ta pos oprema je najbolje, da je kvalitetna in hkrati prilagojena vašemu načinu poslovanja. Niso vsa podjetja med seboj enaka in ne potrebujejo vsa vsega.

Zato se posvetujte s prodajalcem, da vam pomaga izbrati najnujnejšo opremo za vaše poslavljanje, ki bo vam prilagojena. Na izbiro je več pos terminalov, več tiskalnikov in tudi več različnih ekranov za prikazovanje. Izberete tisto, kar je za vas najbolj optimalno glede dela in cene. Tako boste lahko strankam ponudili vse načine plačevanja zato, da zadovoljite vsako navado, ki jo imajo in jih obdržite, ker gredo lahko zaradi tega h konkurenci in jih ne boste več dobili nazaj.

Pos oprema je lahko tudi blagajna na dotik, to so moderne naprave, kjer ne potrebujete miške za delo, uporabljate jo lahko vi sami ali pa jo daste na uporabo strankam, kot to vidimo v trgovinah. Velikokrat se uporabljajo tudi popisne tablice, s katerimi se sklepajo pogodbe s stranko da jo podpiše, da se strinja z določeno storitvijo in jo tudi plača. Pogodba je namesto računa. Naročite pa lahko tudi pos predalnike za denar, gotovino, ki se sama odpre ob določenih aktivnostih in vam omogočil gotovinsko poslovanje s stranko.