Kaktus ste zagotovo že videli, če ne ste pa za to rastlino zagotovo že slišali. Je pa še kako priljubljen, saj ne potrebuje na primer veliko zalivanja, ampak ga zalijemo samo nekajkrat na mesec. Preveč kratno zalivanje lahko povzroči, da pa naša rastlina zgnili in umre. Kakorkoli že pa so kaktusi res super rastline in vsak ga lahko ima doma. Mogoče si zdaj mislite, da to pa raste samo nekje v Mehiki in ga mi ne moremo imeti, ampak temu ni tako.

kaktus

Kaktus je sobna rastlina, ki bi jo doma mogel imeti vsak. Je rastlina, ki ne potrebuje zdaj nekaj veliko nege in pa, kjer sama nega ni zdaj zahtevna. Samo zalijete ga nekajkrat na mesec in to je to. Te rastline so navajene suše in lahko brez vode preživijo res dolgo. Ravno zato, če so vam rastline umrle zaradi samega nezalivanja, vam pa ta rastlina zaradi tega zagotovo ne bo umrla. Kaktuse lahko kupite v res marsikateri trgovini s rožami. Edino ti majhni kaktusi so narejeni tako, da jih morate vedno imeti notri, ker zunaj bodo po vsej verjetnosti umrle oziroma zmrznile. Kakorkoli že pa si kupite tudi vi vsaj en kaktus in ga imejte doma.

Vsi poznamo tiste pikajoče rastline na katere se lahko kar hitro pičimo, če na bodite pritisnemo preveč. Ta rastlina ima ime, ki pa je kaktus. Če ne drugače ste za to rastline zagotovo že nekje slišali, mogoče jo pa imate tudi doma. Nekateri se celo ukvarjajo z zbiranjem kaktusov in jim je to neke vrste hobi. Ne rabite zdaj tudi vi zbirati kaktusov, lahko si pa kupite le enega in boste videli kako so super. Kaktusi vas nikoli ne bodo razočarali in prav težko vam bodo umrli. Večina kaktusov tudi cveti kar je res lepo za videti, še posebej, če jih je več skupaj. Zato le pridite po svojega v našo trgovino