Najpogostejše napake s katerimi se srečujejo mladi starši so prevelike otroške posteljice. Mnogi so namreč prepičani, da je veliko bolje, če je posteljica nekoliko večja, saj jo bodo zaradi tega manj pogosto menjali, a je slednje velika napaka.

Otrok se v preveliki otroški posteljici ne počuti varnega, ni mu dovolj udobno. V prvih mesecih življenja si otroci želijo, da so v čim manjšem prostoru, da se počutijo udobno in da jih obdaja nekakšna mehkoba. Če je otroška posteljica prevelika ni te mehkobe in ni tega prijetnega občutka, da jih nekaj obdaja, da niso sami. Velike otroške posteljice niso primerne za otroka tudi z vidika poškodb in posteljnine.

otroške posteljice

Jogi je pri veliki otroški posteljici povsem drugačen od tistega pri majhni. Si predstavljate, da morate veliko vzmetnico obleči v nepremočjivo prevleko, da bi lahko preprečili, da se vzmetnica v primeru nesreče ne bi umazala. Ja razlogov, ki govorijo v prid majhni otroški posteljici je veliko. Otroška posteljica mora biti otroku prijazna in varna. Da bi bile otroške posteljice čim bolj prijetne jih starši v prvih mesecih otrokovega življenja obdajo celo z blazinami, blazine dajo občutek mehkobe in tudi otroci se ne morejo med brcanjem in premetavanjem poškodovati.

Te prevleke so pisane in starši najpogosteje izberejo takšne, ki se podajo k njihovi otroški sobi. V kolikor ima posteljica premično dno, se lahko starši odločijo in posteljico namestijo zraven njune postelje in dajo na enako višino. Mamica tako otroka neprestano vidi in točno ve, kaj se dogaja z njim, prav tako se ponoči ne rabi vstajati, da bi preverila, če je otrok morebiti odkrit ali kaj potrebuje.

Pomembno je, da se otrok navadi na otroško posteljico. V kolikor otrok spi v otroški posteljici imajo starši tudi čas zase in prostor za intimne trenutke. Slednjih v kolikor je v postelji otrok ni. Otroška posteljica mora biti otrokove najboljše prijateljice in otroci morajo vedno z veseljem zaspati in vedeti, da je postelja le njihova.