Tlakovci so imeli že v zgodovini velik pomen za različna ljudstva. Na voljo so različne barve in velikosti, sami lahko izbiramo obliko in postavitev. Če bi radi okolico vašega doma polepšali, so pravšnja izbira za vas. V podjetju Gorec vam nudijo široko izbiro. Tlakovci so v njihovem podjetju eni izmed bolj prodajanih izdelkov. Na njihovi spletni strani lahko najdete tudi navodila za vgradnjo tlakovcev. Na voljo imajo različne vrste (Piran, Toscana, Pravokotni in nov tlakovec Milano, ki ima moderno obliko). Piran in Pravokotni imajo zgornjo površino gladko, Toscana pa valovito.

Pred nakupom se rajši posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo povedali, kakšno kakovost imajo tlakovci in iz česa so narejeni. Največkrat so uporabni za poživitev dvorišč in parkirišč, vrtnih poti, teras. Tlakovci, ki so klasične oblike lahko uporabimo pri vseh objektih. Če imamo več velikosti, imamo več možnosti za kombiniranje in različne vzorce. Pozorni moramo biti na palete ovite s folijo, da se jih ne odpira pred začetkom polaganja, saj preprečimo, da bi se navlažila celotna paleta in nezaželeno cvetenje betona.

tlakovciPri tlakovcih lahko izrazite svojo kreativnost. Vgradnja ni zahtevna a če želite z njimi pokriti večjo površino tal je najbolje, da najamete strokovnjake, ki bodo delo opravili hitro in kakovostno. Z različnimi vzorci in barvami lahko svoje dvorišče naredimo lepše in moderno. Tlakovci najprej potrebujejo podlago, največkrat je iz peska. Nato lahko pričnete z tlakovanjem. Na koncu se tlakovce posuje s posebnim fugirnim peskom ali kremenčevo mivko, da zapolnimo vmesne prostore. Tlakovci lahko začasno spremenijo barvo spremenijo barvo. Zaradi vremenskih vplivov (sonce, dež), se nato povrnejo v prvotno barvo.

Kvalitetni tlakovci morajo biti odporni proti soli in zmrzovanju. V podjetju Gorec so izdelani dvoslojno. Zgornji del tlakovcev je iz čistega kremenčevega peska. Zaradi kakovosti imajo dolgo življensko dobo.