Si želite imeti popoln nasmeh? Želite nazaj tudi vso samozavest, ki ste jo izgubili zardi izpada zob? Potem so zobni vsadki popolna rešitev za vas, če se soočate z izgubo zob zaradi starosti ali drugih dejavnikov in slabe ustne higiene. Brezzobost je kar razširjena bolezen in so zobni vsadki lahko drag način zdravljenja katerega si nekateri žal ne morejo privoščiti in ostanejo pri navadnih zobnih protezah. Če želite tudi vi zobne vsadki, si poglejte spletno stran Kirurgija Debevc in si zagotovite brezplačno in neobvezujočo ponudbo za zobne vsadke, tako, da izpolnite anketo. Za dodatna vprašanja jih kontaktirajte na telefonsko številko ali email naslov, saj vam bodo z veseljem pomagali odgovoriti na vaša vprašanja.

Kakšne prednosti ponujajo zobni vsadki? Zobni vsadki zagotavljajo lep estetski izgled in funkcionalno rehabilitacijo, saj je vsadek popolnoma enak navadnemu zobu, zato ne boste imeli občutek, da se nahaja tujek v vaši ustni votlini. Prav tako ni potrebno brusiti sosednjih zob za izdelavo zobnega mostička in preprečujejo izgubo kosti zaradi katere se brezzobost sploh pojavi. Zobni vsadki so prav tako namenjeni vsem, ki se želijo znebiti brezzobosti, ob pomanjkanju kosti pa se naredi še nekaj dodatnih posegov, s katerimi kost dogradijo.

Vgradnja zobnih vsadkov zgleda tako, da zobozdravnik oziroma specialist najprej pregleda rentgenski posnetek spodnje in zgornje čeljusti, da lahko oceni kakovost kosti in naredi natančen postopek kako bo ta poseg bil izveden. Ker je to malo bolj grob poseg, se ga dela pod lokalno anestezijo, da je postopek neboleč in hitrejši za pacienta. Ko je zobni vsadek pritrjen se postavi še zobni mostiček ali krono in poseg je končan. Nekaj dni po tem je dobro da jemo mehko ali tekočo hrano in ostanemo kakšen dan ali dva doma, ter počivamo, saj se znajo pojaviti kakšne bolečine. Čez nekaj časa pa spet obiščete zobozdravnika za pregled, če je vse v redu.