Zdravje je vrednota. S tem se zagotovo strinjamo vsi, pomen zdravja pa običajno najbolj prepoznamo takrat, ko ga izgubimo sami ali pa zbolijo naši najbližji. Na kakšen način lahko k vašemu zdravju in zdravju vaših najbližjih prispevajo zelišča vita biosa pa preverite skupaj z nami.

Za vsako bolezen rožica raste…

Znamenite besede, ki jih najpogosteje povezujemo s kultnim likom Tete Pehte v znamenitih filmih o Kekcu. Prav zares nam je narava dala raznolik nabor možnosti za iskanje priložnosti za zdravljenje v njej sami. Številne rastlinske, bakterijske, pa tudi glivne vrste proizvajajo paleto učinkovin, ki imajo koristne vplive na zdravje ljudi, pa tudi živali.

Zelišča vita biosa najdemo v obliki posebnega napitka, ki je tudi certificiran in nastaja s pomočjo procesa vrenja oziroma fermentacije. Vključuje osem različnih mlečnokislinskih in bifido bakterij, ki pomembno prispevajo k zdravju vašega prebavnega sistema, ki pa je znanstveno dokazano povezan tudi z vsemi ostali organskimi sistemi. Prav zato ne preseneča, da porušena črevesna flora pogosto vodi do težav, ki se izražajo v bolezenskih stanjih drugih organskih sistemov, vključno z živčnim.

Poleg bakterij se v napitku nahajajo tudi izvlečki različnih zelišč, med njimi so na primer janež, brin, koper, bezeg, ingver, sladki koren, rimska kamilica, poprova meta, materina dušica in žajbelj. Vsa zelišča so biološko pridelana, kar izdelku še poveča njegovo vrednost in omogoči enostavno in varno uporabo.

 

zelišča

 

Poleg zelišč je v izdelku prisotna melasa. Gre za viskozno snov, ki jo pridobivamo v procesu pridobivanja sladkorja iz sladkornega trsa. Gre za snov, ki jo odlikuje širok nabor različnih hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje, vključno z železom, kalcijem, kalijem, magnezijem ter različnimi vitamini B-kompleksa.

Pri čem mi lahko vita biosa pomaga?

Napitek vam lahko pomaga pri ohranjanju zdravja vaših prebavil in posledično zdravja celotnega vašega telesa. Za uporabo se lahko odločite kadarkoli, izdelek lahko uporabljate vsakodnevno ali pa po potrebi, ko zaznate težave z zdravjem. Uporabljate ga lahko tudi kot zeliščno kopel za zdravje vaših nog, pri oskrbi ran v obliki obkladkov, za razkuževanje ustne votline in podobno.