Sam udar strele v vašo hišo je lahko zelo nevaren in prinese kar nekaj posledic. Prav tako pa lahko strela udari tudi v vas, česar si zagotovo ne želite. V tem primeru je to lahko tudi smrtno nevarno. Se pa udar le te v hišo lahko prepreči tako, da si naredite na vaš dom strelovod. To bo odganjalo strele vstran in tako boste varni in boste lažje spali. Si pa udar strele v hišo samo povečate s kakšnimi antenami, dimniki, elektrarnami in še marsičem drugim. Zato v takšnih primerih strelovod pride še kako prav.

udar strele

Je pa še toliko bolj nevaren udar strele pri vaši hiši oziroma v sami okolici le te. To je še bolj nevarno, kot, če udari točno v hišo. Morate tudi vedeti, da udar ima veliko večjo električno moč, kot sama elektrika. Zato je to še toliko bolj nevarno. Ne moremo pa vedno biti na straži, ko bodo strele, saj se lahko to zgodi tudi, ko nismo doma. zato je zaščita našega doma še kako pomemebna. Raje dajte denar v strelovod, kot pa v kaj neuporabnega. Zaupajte to strokovnjakom, ki točno vedo kako to narediti in kam. Če ni prav montiran in narejen, ne bo nič pomagal. Le še v večji nevarnosti boste. Udar strele lahko tako recimo usmerite v samo hišo.

Sami pa se zavedate, da udar strele lahko povzroči tudi, da vam vse električne naprave prenehajo delovati. Zato med neurji in strelami izključite vse naprave, ki so priklopljene na električno energijo. Tako jih edino lahko zaščitite in po sami nevihti jih lahko varno priključite nazaj v vtičnice. Strele lahko povzročijo tudi požare, kar je spet slabo. Zato se še danes pozanimajte o strelovodu in mojstrih, ki to opravljajo že vrsto let. Naj vam naredijo kot morajo in vi boste bolj varni in boste lažje prenašali vse nevihte.