Zelo veliko je ustanovitev d.o.o., saj ljudje želijo postati podjetniki. Podjetništvo se je zelo razširilo, saj ljudje ostajajo brez dela, nimajo kje poiskati novih zaposlitev, saj podjetja zapirajo svoja vrata, ker jih je v to prisilila gospodarska kriza, ki je uničila gospodarstvo. Ustanovitev d.o.o. je tako postala alternativa za veliko ljudi, ki so se odločili, da bodo sami zaslužili denar, ki ga potrebujejo za svoje preživetje.

Gospodarska kriza, ki je udarila celotno svetovno gospodarstvo je uničila veliko podjetij, kar je naredilo prostor za ljudi, ki so želeli odpreti svoje podjetje v določeni tržni niši. Gospodarska kriza je odnesla veliko ljudi, kar je veliko ljudem pomagalo, da so se s svojim novim podjetjem prebili na trg, kjer so pričeli ustvarjati nove prihodke in nove poslovne uspehe. Ustanovitev d.o.o. je tako postala zelo pametna naložba za prihodnost, saj so se lahko podjetja prilagodila novim razmeram, ki jih je začel ponujati trg.

ustanovitev d.o.o.

 Težave po gospodarski krizi so imela predvsem podjetja, ki so imela že neke ustaljene trženjske poti, saj so se pogoji poslovanja spremenili in niso več ponujalo možnosti, ki so se prej izkazale za najbolj dobičkonosne. Ustanovitev d.o.o. je pomagalo ljudem, ki so gospodarsko krizo izkoristili tako, da so ugotovili nove trženjske poti in jih tako izkoristili, da so s podjetjem pričeli ustvarjati nek profit. Ustanovitev d.o.o. je bilo treba zelo hitro izpeljati v kolikor ste želeli izkoristiti priložnosti, ki jih je pričel ponujati trg.

Trg se je v času krize zelo spremenil, kar je omogočilo ustanovitev novih podjetij, ki so se začela zelo hitro širiti. Taka podjetja se v večini primerov niso dolgo ohranila, saj so bile to neke vrste gazele, ki so hitro zrasle in tudi hitro padle. Ustanovitev d.o.o. je bilo torej v tistih časih zelo dobrodošlo in učinkovito, toda danes so se stvari že nekoliko umirile, kar pomeni, da se ni več varno oziroma sploh ni več tako enostavno delovati na ta način.