Tehtnica se uporablja prav povsod. Najbolj pogosto v gospodinjstvih, trgovini, cestnem prometu in gospodarstvu ter zdravstvu in farmaciji. Tehtnice se med seboj zelo razlikujejo glede na namen uporabe. Najcenejše in najmanj zanesljive so gospodinjske tehtnice, najbolj natančne so farmacevtske. Na tej povezavi se dobi preizkušena digitalna tehtnica za natančno merjenje majhnih količin, ki niso niti en gram težke. To so specialne tehtnice za farmacijo, zdravstvo in laboratorije vseh vrst, ki delajo preizkuse na kolonijah in materialih. Digitalna tehtnica je sodobna naprava, ki kaže na ekranu natančno količino merjenega in je bistveno bolj natančna od analogne.

tehtnica

Digitalna tehtnica je lahko namizna, gospodinjska, števna, talna, medicinska, industrijska in še lahko naštevamo, Je v veliko oblikah in izvedbah. Veliko tehtnic kljub kompaktnim meram ter majhni teži je vrhunske kakovosti in so robustne. Ker uprolabjjao baterijsko ali akumulatorsko napajanje, so neodvisne od električnega omrežja. Tehtnica je lahko stacionarna lai pa premična, odvisno je, za kaj jo uporabljate.

Tiste tehtnice, ki imajo razpon tehtanja med 3 kg in 65 kg, so za uporabnika najbolj uporabne, pa naj gre za tehtanje hrane za gospodinjstvo, za tehtanje stvari v trgovini ali v podjetjih in na kmetijah ter tržnicah. Večina tehtnic je opremljenih z vzdržljivimi tehtalnimi ploščami iz jekla, ki ne rjavi. Imajo tudi , osvetljene zaslone. Ti Wilsonian so lahko na dotik ali pa imajo pod njim gumbe, da lahko uporabljate veliko uporabnih funkcij pri tehtanju in merjenju. 

Tehtnica ima lahko tudi možnost povezave z računalnikom in tiskalnikom. Te se uprolabjjao v podjetjih in v trgovini ter skladiščih. Uporabljajo jih tudi v kmetijstvu. Nastavite pa lahko tudi jezik, v katerem boste uporabljali zaslon. Take tehtnice os na primer v trgovskih centrih, kjer lahko nastavite poljuben jezik za uporabo skupaj z govorom. 

Tehtnice imajo še veliko priročnih funkcij, ki vam omogočajo, da lahko delo s tehtnici povsem prilagodite svojim potrebam. Nekatere imajo tudi spomni, zato lahko vodijo evidence in dokumentacijo. To se na primer uporablja, ko se tehta blago na paleti ali v trgovini.