Navdušen nad spremembami, ki jih je doživel s pomočjo literature o motivaciji in psihologiji avtorja Anthonyja Robbinsa, se je Smiljan Mori odločil, da želi več. Smiljan Mori je sodeloval na Robbinsovih seminarjih v Frankfurtu in na Havajih in doživljal vse, kar je bral in slišal, v živo. To izkušnjo je Smiljan Mori razumel kot ključno – prelomno točko, kjer je spoznal, da je mogoče ljudem pomagati, jih osvoboditi strahov in fobij ter izboljšati njihovo kakovost življenja. Robbinsova metoda nevroasociativne vadbe, ki temelji na razumevanju bolečine in užitka, je postala ključ do Morijeve nove poti, kjer je Mori združil znanje in prakso za pomoč drugim na njihovi poti do osebne in duhovne rasti.

Osebna potrditev učinkovitosti

Smiljan Mori se je odločil preveriti učinkovitost svoje metode najprej pri sebi in svojih najbližjih. Ta pristop je privedel do zavidljivih uspehov – prijatelj je po desetletjih neuspešnih poskusov brez težav prenehal kaditi, drugi se je osvobodil strahu pred kačami, in tretji je po desetih letih premagal svoje strahove pred neznanim ter zaživel polno in drugače. Še posebej izstopa primer dekleta, ki se je čez noč znebilo puljenja las in doživelo preobrazbo iz preplašene, vase zaprte deklice v samozavestno mlado žensko.

Navdihnjen z izjemnimi rezultati na osebni ravni se je Smiljan Mori odločil, da svojo metodo predstavi širšemu krogu ljudi. Tako je nastal motivacijski seminar, kjer ljudje lahko odkrivajo in razvijajo svoje sposobnosti. Seminar je ponujal priložnost, da se naučijo braniti svoje pravice, premagati strahove, izboljšati odnose, postati uspešnejši v različnih življenjskih področjih ter se osvoboditi slabih navad in negativnih čustev.

Različna področja osebnostne rasti

Mori postavlja pred udeležence številne izzive, od sprejemanja težkih odločitev do obvladovanja strahov in izboljšanja samopodobe. Udeleženci se učijo, kako se znebiti slabih navad, premagati negativna čustva ter zgraditi samozavest in komunikacijske veščine. Mori ponuja praktična orodja, s katerimi udeleženci lahko samozavestno stopijo na pot osebnostne rasti in izboljšanja kakovosti življenja.

Težave in življenjski izzivi

Smiljan Mori je prepoznal pogosta vprašanja, s katerimi se mnogi soočajo, a nanje ne znajo odgovoriti. Veliko ljudi je poskušalo spremeniti svoje življenje, vendar se niso uspeli odreči škodljivim navadam ali premagati strahov. Za vse, ki se znajdejo v podobnih težavah, je pripravil seminar, kjer predstavlja metode in tehnike, ki jih je sam uspešno uporabil.

V svetu, ki se včasih zdi poln izzivov in nepredvidljivosti, je Smiljan Mori izpostavil ključno sporočilo: ne bojte se življenja, ampak ga živite v polnosti. Kot motivacijski govornik in trener osebnostne rasti, Mori deli dragocene nasvete o tem, kako vsak dan izkoristiti kot edinstveno priložnost za osebno rast in izpopolnitev.

Živite v sedanjem trenutku

Mori poudarja, kako je pomembno živeti v sedanjem trenutku. Velikokrat se ujamemo v pasti skrbi za prihodnost ali obžalovanja preteklosti, pri tem pa izgubimo priložnost, da polno doživimo trenutek, v katerem smo. Ohranjanje prisotnosti nam omogoča, da se bolj zavedamo okolja, svojih čustev in interakcij z drugimi.

Postavljajte si cilje in imejte sanje

Za uspešno življenje je ključno imeti cilje in sanje. Mori spodbuja ljudi, naj si postavljajo realne, a hkrati ambiciozne cilje. Cilji nam dajejo usmeritev in motivacijo, da vsak dan dosežemo nekaj novega. Sanje pa so tiste, ki nam dajejo navdih in nam pomagajo ohranjati strast do življenja. Strahovi in omejitve so pogosto ovira na poti do polnega življenja. Mori spodbuja k premagovanju teh ovir in opuščanju cone udobnosti. Sprejemanje izzivov nam omogoča osebno rast, širjenje perspektive in doseganje stvari, ki smo jih morda prej videli le kot nedosegljive.

Pozitivno razmišljanje ima močan vpliv na naše dojemanje življenja. Mori poudarja pomen osredotočanja na pozitivne vidike situacij, tudi ko se soočamo s težavami. Zavedanje svojih misli in usmerjanje energije v konstruktivne in optimistične poti lahko prinesejo izjemne rezultate. V naglici vsakdanjega življenja ne smemo pozabiti na svoje dobro počutje. Smiljan Mori opozarja na pomen skrbi za telesno, čustveno in duševno zdravje. Uravnotežen življenjski slog, vključno s telesno aktivnostjo, zdravo prehrano in časom za sprostitev, prispeva k celovitemu počutju.

Gradite kvalitetne odnose

Odnosi z drugimi so ključni za izpolnjeno življenje. Mori spodbuja h gradnji kvalitetnih medčloveških odnosov, ki temeljijo na spoštovanju, zaupanju in ljubezni. Zavedanje, kako pomembno je biti del skupnosti, lahko poveča naše zadovoljstvo in obogati naše izkušnje. Vsak izziv in napačna odločitev predstavljata priložnost za učenje. Mori poudarja, kako je ključno izkoristiti te izkušnje za osebno rast. Namesto obžalovanja napak se osredotočite na pridobivanje modrosti, ki vam bo pomagala bolje razumeti sebe in okolico.