Ste že kdaj slišali za reženjsko operacijo? Mogoče se marsikdo sedaj vpraša kaj je reženjska operacijo oziroma na katerem delu telesa se sploh nahaja. Nič zato, če prvič zato slišite, lahko rečete hvala bogu, da še je niste imeli. To se izvaja na zobeh oziroma na dlesnih. Nekaj si lahko preberete tudi na tej spletni strani https://www.doktor1a.com/rezenjska-operacija/, kjer je lepo vse lepo razloženo. Ja, spet smo pri zobeh ter težavah, ki se dogajajo, če si jih redno ne umivamo ter če se nam nabira zobni kamen. Kaj ima to vse povezano s to operacijo pa v nadaljevanju.

Če ugotovite, da vam dlesni krvavijo, da se z vašimi dlesni nekaj dogaja in da krvavenje sploh ne neha, lahko pride do reženjske operacije. Lahko rečemo, da reženjska operacija ni boleč postopek, prav tako je majhni kirurški poseg. Parodontolog je tisti, ki opravi to operacijo, poleg tega boste dobili lokalno anestezijo, kar pomeni, da ne boste res ničesar čutili. Dlesen malo odlušči, nato bo razkril prizadete korenine in nato vam odstrani kar je prizadeto in vneto. Ko je reženjska operacija končana bo vaša življenjska doba zob se kar podaljšala. Ampak higieno morate ohranjati. To je vedno na prvem mestu.

reženjska operacija
reženjska operacija

Parodontalne bolezni se lahko zdravijo tudi na drugi način, ni vedno potrebna reženjska operacija. Tukaj je tudi zobni kamen, ki sem ga že zgoraj omenila. Če vam zobozdravnik pravilno odstrani ves zobni kamen operacija ne bo potrebna. Spet pa je tukaj higiena, ki je zato nujno potrebna. Umivanje zob ni dovolj, pravilno umivanje zob je nujno in dovolj. Malo je takih, ki si redno in pravilno umivajo zobe, kot so se naučili v mladosti. Danes vsi hitimo, prav tako pri umivanju zob. Ko pa pridejo težave, dlesni krvavijo pa so težave, ki se jih težko znebimo.