Prejšnji teden sem se s sestro udeležila rafting ture na reki Soči. Rafting izlet mi je kupila za rojstni dan, saj dela v Tolminu pri podjetju Maya team d.o.o. Na rafting je z nami šel tudi moj fant. Nihče od naju se še nikoli prej ni udeležil rafting izleta, zato sploh nisva vedela, kaj pričakovati. Sploh nisem vedela, kako celotna stvar poteka, kaj moram imeti za rafting oblečeno, od kje se štarta, skratka nič. Več informacij o raftingu in soteskanju sem našla na spletni strani https://www.maya.si/sportni-turizem/.

Hvala bogu, da je bil naš vodič za rafting sestrin fant, ki je licenciran in usposobljen za tovrstne ture. To me je malo pomirilo, saj sem vedela, da obvlada in reko pozna do potankosti. Ko smo se pripeljali na Labrco, kjer je zbirno mesto, sem najprej mislila, da rafting tura, katere se bomo udeležili mi, poteka kar tu od Labrce navzdol. Seveda sem se motila, tu ni nikakršnih brzic in rafting na tem odsek bi bil zelo dolgočasen. Sestrin fant nas je najprej pozval, da se zberemo v prostoru, kjer se nahaja vsa rafting oprema. Postavili smo se v vrsto in začeli so nam deliti vse potrebne stvari, ki jih za rafting potrebujemo.

Najprej sem v roke dobila čelado in šofer, ki je prav tako delil opremo, nam je naročil, da preizkusimo ali nam dana velikost rafting čelade ustreza. Čelado sem si tako nataknila na glavo in preizkušala ali je velikost dobra, nakar se mi sestra začne na ves glas smejati. Nisem vedela kaj bi lahko bilo narobe, ali pač enostavno izgledam smešna s to rumeno rafting čelado.

Na koncu sem ugotovila, da sem čelado nataknila na glavo napačno, z zadnjim delom naprej. Seveda je bilo vsem smešno, kako pa naj bi vedela, če grem na rafting prvič. Nato smo se s kombijem odpeljali proti Bovcu, cca 30 min in se tam oblekli v ostalo opremo. Vodič nam je razložil vse potrebno, nato pa smo šli na vodo. Moram priznati, da sem izjemno uživala!