Če gradite novo kopalnico ali pa ste se odločili, da je že čas, da vašo obstoječo kopalnico prenovite potem je zelo pametno, da že pred začetkom del čim bolj natančno veste kakšno kopalnice si želite oziroma kakšna naj bi bila vaša sanjska kopalnica. Najprej se vprašajte koliko denarja sem pripravljen namenit za kopalnico. Način, da pridete do relativno natančne ocene porabe sredstev je, da si napišete kaj vse potrebujete, ko se lotite takšnega projekta, in sicer od izvajalcev, velikosti kopalnice, pravilnega prezračevanja, primerne svetlobe do sanitarne keramike in kopalniške opreme. Naredite si torej čim bolj natančen seznam potrebnih del ter produktov in storitev, ki jih potrebujete. S tem boste zelo natančno vedeli koliko denarja v resnici potrebujete za vašo kopalnico.

Lepa, funkcionalna, prepoznavna in cenovno ugodna prenovljena kopalnica je popolno mesto za sproščanje in užitek. Zaradi tega pri načrtovanju preurejanja dobro razmislite, kakšno kopalnico zares želite. Obiščite portal https://www.prenovakopalnice.com, kjer najdete preverjene ponudnike, ki vam vašo kopalnico prenovijo kvalitetno, hitro in ugodno. Popolnoma brezplačno in brez obveznosti boste dobili vsaj tri ponudbe kredibilne ponudbe.

prenova kopalnice

Razmišljanje o sanjski kopalnici naj gre predvsem v smeri njene prostornosti oziroma funkcionalnosti. Premislite o slogu kopalnice, o sanitarni keramiki, torej kakšen bo umivalnik, pipe, bide ali boste imeli banjo ali kad. Razmislite o barvi, ploščicah in svetlobi. Tega izziva se lotite tako kot bi sestavljali puzzle. Košček za koščkom gradite posamezne elemente kopalnice in sproti ugotavljajte ali so vam kombinacije všeč ali ne. Če vam niso jih lahko enostavno spremeniti v nekaj drugega.

Ko kupujete kopalniško pohištvo, torej različne omarice in police za odlaganje raznovrstnih predmetov, naj bo le to pritrjeno na steno in nekaj centimertov dvignjeno od tal, lahko pa tudi stoji na kovinskih nogicah. To je zelo koristno saj se v primeru razlitja vode po tleh kopalniško pohištvo ne bo uničilo. Poleg tega pa se bistveno lažje čistijo tudi njena tla. Pohištvo torej oblikujte in razporedite tako, da boste na enostaven način vzdrževali red in čistočo ter, da boste predmete, ki jih uporabljate lahko dosegli.

Zelo pomembno je tudi iskanje izvajalcev. Tu lahko izbirate med posameznimi izvajalci, ki opravljajo samo določene faze dela, kot so vodovodni inštalaterji, električarji, keramičarji, itd. Lahko pa se odločite za storitev kopalnica na ključ, kjer celotno odgovornost za izvedbo projekta od začetka do konca prevzame en izvajalec, ki sodeluje s svojimi poslovnimi partnerji. Kakorkoli se boste že odločili vedno zahtevajte ponudbo vsaj od treh različnih ponudnikov in jo med samo primerjajte. Tako boste zase dobili najustreznejšega izvajalca.