Dober in kakovosten spanec lahko zelo vpliva na naše razpoloženje in na našo energijo čez dan. Spanec je tudi velik dejavnik v našem življenju in zelo vpliva na naše zdravje, čeprav zadnje čase ljudje zaradi svojega hitrega življenjskega stila, ne dobijo dovolj. Zato smo tudi vedno bolj pod stresom in vedno nestrpni, ter se ne moremo koncertirati na določene stvari ali našo delo v službi, kar se potem tudi vidi končnih izdelkih. Pri spancu nam lahko pomaga posteljnina, ki daje neko udobje in nas pomirja. Zelo dobra je posteljnina iz satena ali pa bombaža, svile, lana in tako naprej, saj dajo koži dihati in vpijajo vlago, ki jo ponoči izločamo iz svojega telesa v obliki znoja. Taki naravni materiali posteljnine so prav tako dobri za tiste, ki imajo kakšne alergije ali pa srbečice, ker tega tukaj ne bo. Podjetje Kondor ponuja različne vrste posteljnine in rjuh, ki so pletene, zato je material zelo trpežen in prožen, poleg tega pa izjemno mehak, elastičen in zračen.

posteljnina

Priporočljivo je, da se posteljnina pere enkrat na teden ali pa vsaj na 14 dni, saj se v njej nabirajo delčki prahu, pršice, ostanki kože in znoj, ki ga izločamo pri spanju. Preden pa damo prat posteljnino, je dobro, da si ogledamo navodila, da ne uničimo materiala in da lahko kakovost ostane enaka. Nekateri tega ne upoštevajo, zato se tudi čez nekaj pranj posteljnina drastično spremeni oziroma uniči, in stranke ponavadi okrivijo prodajalce, ter mislijo, da so dobili slabo robo.

Nekatere pa po moje tudi zanima koliko čas je posteljnina dobra oziroma kdaj kupiti novo. Nova posteljnina naj bi bila kupljena na vsake 18 do 24 mesecev, ampak to je čisto odvisno od vas in kolikokrat jo uporabite. Dobro je imeti kakšno sezonsko posteljnino, na primer pozimi se prileže kakšna posteljnina iz flanela, poleti pa iz satena ali krepa.