Pisarniški stoli so izjemno pomembni za vaše dobro počutje in morajo biti kakovostni ter udobni, kar najdete tukaj https://domize.si/pisarniski/. Naročite jih lahko na dom ali v pisarno, odvisno je, kje delate. Pisarne so danes lahko kjer koli in na vseh lokacijah je nujno, da so primerni pisarniški stoli za tisto dejavnost, ki jo opravljate. Niso namreč vsa pisarniška dela enaka. Pri nekaterih se delavec veliko giblje, pri drugih pa dosti sedi. 

pisarniški stoli

Pisarniški stoli za dolgo sedenje so namenjeni za poklice, kot so administratorji, oblikovalci, programerji in drugi, ki dejansko skoraj ne vstanejo s stola ves svoj delovni čas. Ti stoli so anatomsko oblikovani in imajo visok hrbet ter naslonjalo za roke in opornik za vrat. Tovrstni stoli morajo biti nujno prilagodljivi po višini glede sedalnega dela. Dobro je tudi, da se lahko regulira naklon hrbtnega dela naslonjala glede na postavo in višino uporabnika.  

Nastavljivi pisarniški stoli omogočajo udobno sedenje tako, da so noge pravokotno nasedalo in na tla. Enako velja za roke, ko počivajo na naslonjalih ali glede na delovno mizo. To pomeni, da bo prekrvavitev v udih dobra, zato vas ne bo zeblo in telo bo delovalo super. Kisik bo povsod in počutje bo ves čas dobro. Drugače pa lahko postanete zaspani in utrujeni. 

Delovni pisarniški stoli za tiste, ki ste v proizvodnji ali na delovnih mest, kjer se dosti gibljete, kot na primer tajnice, pa so nižji in običajno brez naslonjal. Vseeno se morajo dati prilagoditi glede višine stola na vašo velikost. Biti morajo vrtljivi in dobro je, da so na kolesih razen v proizvodnjah, kjer morajo biti statični in trdno na tleh. 

Material, iz katerega so sodobni stoli izdelani je največkrat les, oklepljen s kovino. Sedalni del pa je oblečen v tekstil, ki diha. Izogibajte se plastičnim stolom, ker niso trpežni in močno onesnažijo okolje, ko odslužijo svojemu namenu.