Dandanes se veliko žensk odloča o lepotnih posegov. Ena od najbolj popularnih posegov je operacija prsi. Ponavadi se za ta poseg odločijo ženske z majhnimi prsi, po nosečnosti in izgubi odvečnih kilogramov in nadomestitev izgubljenega volumna, ki prispeva k usklajenosti videza celega telesa. Obstajajo pa tudi osebe, ki z tem pretiravajo in ne jemljejo resno teh operacij. 

Operacija prsi je primerna za vse ženske, ki so zdravstveno sposobne tega posega. To pomeni da morajo biti fizično aktivne in pa primerna ter imajo stabilno uravnovešeno telesno težo. Prsi so v modni industriji zelo pomembne, saj so vsem všeč polne (ampak ne preveč) in lepo oblikovane prsi. Zato v dojke vstavljajo vsadke, ki so namesto z silikonom polnjene s fiziološko raztopino, ki dajejo bolj naraven videz, občutek in pa ne pojavljajo se gube na površini vsadka (lahko pa uporabimo tudi silikon).

Veliko se nas po vse verjetnosti sprašuje ali je operacija prsi sploh varna. Če se odločimo ta poseg narediti pri nekom ki mu zaupamo in ima pozitivne komentarje, pa čeprav veliko stane, nam ni treba skrbeti da bi bilo kaj narobe. Prstni vsadki iz silikona so najbolj preučevani v zgodovini. Ker pa nekatere hitijo in bi rade prišle čez to zelo poceni se odločijo za ljudi, ki jim ni vredno zaupati in tako naredijo veliko škodo svojemu telesu, ki je lahko na koncu tudi samo ena operacija prsi usodna. Najprej se posvetujte z estetskim kirurgom, ki bo z vami nekaj časa da vsa dobro spozna in vas bo poučil o razlogih za operacijo, če ste ustrezni kandidat, vaše možnosti, samopodobo, samozavest… Razloga za skrb tukaj ni, le če se dovolj dobro prepričate o tem v kaj se spravljate in ali si res tega želite, saj nekateri čez nekaj časa obžalujejo stvari ki so jih naredili. Nikakor pa ne pretiravajte, saj je naravna lepota še vedno nekaj najlepšega in operacija prsi pri nekaterih sploh ni potrebna.