Vsako podjetje potrebuje za svojo prepoznavnost neko tiskovino, ki jih bo v nekaj besedah opisala pred svojimi bodočimi kupci, podjetniki in na trgu. Poznamo več vrst tiskovin, to so katalog, plakat, letak, koledar… Seveda najbolj poznanih in popularnih načinov je oblikovanje vizitk. Vizitke si lahko oblikujete sami na programih, kateri so namenjeni urejanju tiskovin ali pa to raje prepustite strokovnjakom, kateri vam bodo to naredili veliko hitreje.

oblikovanje vizitk

Eno od zelo dobrih podjetij za ažurno oblikovanje vizitk je Magma media, zato, če rabite kdaj kakšno spremembo jih lahko kontaktirate oni pa vam bodo odgovorili s primerno rešitvijo. Dan danes je postal poklic, kjer se izvaja tudi oblikovanje vizitk, zelo popularen. Na trgu videvamo vedno več podjetij in storitev, kar pomeni, da bo vsako od njih potrebovalo tudi grafičnega oblikovalca. Ta bo poskrbel, da bo podjetje z njegovo pomočjo pridobilo večji ogled in si tako zagotovilo večjo prepoznavnost na trgu.

Oblikovanje vizitk je zelo enostavno, saj je v modi minimalizem. Najbolje je, da je vizitka pregledna, elegantna in ob enem vsebuje vse pomembne podatke s katerimi nas bodo dosegle osebe. Na njej mora pisati kraj, kontakt (telefonska številka, email naslov) in pa spletna stran kjer si lahko ogledajo storitve. Najbolje je, da je vizitka oblikovana tako, da oseba vidi temo, kaj delajo v podjetju in so tudi barve povezane z zaščitnim znakom. Tiskane so na trši papir, da drži svojo obliko. Na sami vizitki se lahko poigravamo z različnimi materiali, dodatki, robovi, kontrasti in z teksturo, saj lahko izberemo različne vrst tiska, kot sta na primer izbočeni ali globinski. Torej tukaj res ne rabimo pretiravati in se držimo neke rdeče niti katero smo določili že v začetku. Glede na to kakšne teme je oblikovanje vizitk, moramo tako oblikovati tudi ostale tiskovine. Da ne zaidemo, uporabljamo celostno grafično podobo, kjer so opisane barve, tipografija in elementi v zaščitnem znaku.