Danes ob pisanju raznoraznih zapiskov ali nalog vse več ljudi uporablja različne vrste pisal. Markerji različnih barv so eden od glavnih pisal, kateri služijo boljšemu pregledu besedil. Markerji, katere dobite v različnih papirnicah in trgovinah, danes prestavljajo osnovno pisalo naših mladih šoloobveznih otrok. Markerji pa nisi le pisala mladih, vendar so dobri prijatelji z njimi tudi zaposleni in starejši. Tako si z markerji  označijo pomembne zadeve, morebiti, da si zadeve lažje zapomnijo ali pa da česa ne pozabijo. Markerji so danes različnih barv, odvisno od vaših želja. Tako lahko dobite od nam najbolj znanih zelenih, modrih, rumenih tudi pisane in črne ter tudi bele. Beli markerji  služijo barvanju oziroma označevanju besedil na temnejšem papirju. Z belim markerjem tako lahko naredite atraktivnejše besedilo ali pa zgolj obrobo vaše pomembne stvari. 

Markerji pa seveda obstajajo tudi v različnih debelinah in vzorcih. Pred nakupom je tako smiselno, da obiščete svojo trgovino ali papirnico in izberete sebi najljubšega ali najprimernejšega.

Ste vedeli, da so različne barve uporabljali že v pradavnini, ko so z njimi risali na kamne in votline, v katerih so prebivali. Z barvami, ki so jih ustvarjali iz različnih rož ali zemlje, so tako uprizarjali svoje življenje in napotke za svojo družino. V muzejih tako še danes lahko vidite različne najdbe teh zapisov in risb, katere so ustvarjali. Naj bodo to markerji , barvice, flomastri ali pa naravno pridobljene barve, smo ljudje vedno radi ustvarjali in risali. Dokazano je, da lahko z risanjem vzpodbujajo svoje možgane k večjemu razmišljanju in izražanju. Svet tako ustvarja nove in nadebudne pisatelje in ustvarjalec risb, s katerimi izražajo svoja čustva in ideje. Kot pravijo, včasih je na papir težko spraviti svoje besede in potrebujemo čas, mir in svoj prostor. Prostor je pomemben, saj nam le ta daje posebno energijo za ustvarjanje. Flomastri, barvice ali markerji – poiščite si svojega in postanite ustvarjalni.