Orodje za prikrivanje napak obraza in lepši izgled, ki je dostopno vsem, so danes predvsem ličila. Na voljo je malo morje izdelkov po zelo različnih cenah. Uporaba pudra, maskare in črtala za oči se pri vsaki generaciji začne bolj zgodaj in temu pravzaprav nihče ostro ne nasprotuje. Tudi če se starši posamezne najstnice ne strinjajo s tem, si dekle samo lahko kupi ličila praktično kjerkoli za zelo malo denarja. Od mladega dekleta pa vse do starostnic bi lahko rekli, da se jih najde še malo, ki ne uporabljajo vsaj enega izdelka. 

Ličila so pravzaprav še ena pot do boljšega počutja, čeprav je žalostno, da si mora toliko žensk vsak dan nadeti masko, da bi se počutile lepe in sprejete v družbi. Kljub vsemu pa je odločitev vsakega posameznika kako bo zakorakal v svet in nekaj šminke koži gotovo ne škodi toliko, kot lahko koristi ženski duši ali moškim očem. Lepo in zmerno ličenje je v večini sodobnega sveta zaželjeno. Velikokrat naletimo na grda pretiravanja, ki kvarijo sloves te kozmetike, a ličila so in verjetno vedno bodo v razvoju in njihova prodaja v porastu.

Ličenje moških na televiziji je še eno poglavje, ki dostikrat izzove zgražanja in priznajmo si – vizažisti včasih res ne vidijo dobro oziroma kamera ne skrije toliko, kot bi si mislili. Kaj vse lahko ličila naredijo v filmih pa je velikokrat dih jemajoče, kajne? Prave umetnine! Z ličenjem se zakrije tudi marsikatera posledica poškodbe in s tem je bolečina tistih, ki jim je nezgoda spremenila obraz, veliko manjša.

Kot vsaka aktualna tema, ima tudi ličenje lahko pozitiven ali negativen prizvok, a zmernost in žareči obrazi žensk, ki jim te telesne barve dvignejo samozavest, vsekakor premagajo negativnost. Tisti, ki jih to osrečuje, naj le zapravljajo za ličila. Veliko je slabših in grših razvad!