Če se boste odločili za postavitev takšnega bazena, pri katerem vam bodo morali priskočiti na pomoč tudi strokovnjaki, se njihovo delo še ne bo končalo s tem, ko bodo na vaš vrt ali na drugo dogovorjeno lokacijo postavili bazen. Pomagali vam bodo tudi pri izbiri bazenske tehnike, ki pa je ključna pri vzdrževanju in čiščenju bazena.

Sicer pa kvalitetna bazenska tehnika predstavlja izjemno širok nabor izdelkov. Omogoča učinkovito pripravo bazena za kopalno sezono pa tudi za zimovanje. Izdelki za kopalno sezono vključujejo naprave za temeljito čiščenje bazena, zaščito proti algam in ne nazadnje tudi naprave za sam zagon bazena.

Pribor za filtriranje in za čiščenje bazena

Bazenska tehnika med drugim vključuje tudi ves potreben pribor za filtriranje ter za čiščenje bazena. V pribor za filtriranje se na primer vključuje peščeni filter, ki je odvisen zlasti od velikosti bazena, bazensko črpalko s predfiltrom ter skimmer.

Pribor za čiščenje bazena na primer vključuje ščetko za vodni sesalec, teleskopsko cev, plavajočo cev, mrežico za dvigovanje predmetov iz vode, ščetko za čiščenje.

Montažni materiali in priklop

Ne nazadnje pa bazenska tehnika vključuje še montažne materiale in izdelke za priklop. Sem na primer sodijo posebna gibljiva cev iz PVC, debelostenske trde cevi iz PVC, spojne materiale, kot so ventili, kolena, spojke, lepilo. Potrebna je tudi montaža funkcionalnega priklopa na čistilno napravo. Za sam zagon bazena pa boste potrebovali začetne količine sredstev za nego vode, epruveto za analizo vode, kratka navodila, preizkus naprave, prikaz pravilnega vzdrževanja bazena ter bazenske vode.