Ključavničarstvo je vrsta dela, ki se opravlja za vsako posamezno naročilo posebej, saj gre za popravila ali izdela raznih ključavnic in podobnih del, ki so povsem prilagojena uporabniku. Ključavničarstvo Oventura poleg ključavničarskih  del izdeluje tudi vhodna drsna vrata ter druge kovinske izdelke kot so omarice, rešetke in kovinske konstrukcije. Ukvarjajo se tudi z montažo ter demontažo vseh njihovih izdelkov na kraju samem, ali pa z izdelavo kovinskih izdelkov.

ključavničarstvo

Če niste dovolj vešči varjenja ali rezanja pločevine in kovine, potem je najbolje, da za tako strokovno delo najamete strokovnjaka, ki ima pravo orodje, znanje in izkušnje z varjenjem in rezanjem kovine. Tako boste imeli strokovno storitev hitro in natančnico opravljeno. Nudijo tudi popravila različnih strojev na vaši lokaciji, neglede na to, ali ste v Sloveniji ali v tujini. Ključavničarstvo Oventura ima že več kot dvajset let strokovnih izkušenj na področju ključavničarstva, zato so najprimernejši partner za popravila strojev in izdelavo kovinskih izdelkov za vaše potrebe.

Kovinska industrija se zelo hitro razvija in en del te industrije je zagotovo ključavničarstvo. Strokovnjaki na tem področju morajo iti v korak s časom in slediti novim trendom zato lahko zagotavljajo novodobne ključavničarske postopke, neglede na to, ali je to v njihovi delavnici ali na terenu.

Ključavničarstvo vsebuje dela kot so obdelava vseh vrst kovinskih konstrukcij, rezanja kovine, potem piljenja kovinskih izdelkov, sekanja, tudi brušenje je pogost pojav, žaganje in tudi vrtanje, dostikrat je potrebno kovičiti, sestaviti izdelke in jih zaščititi proti keroziji. Vse to strokovnjaki opravljajo s sodobno tehnologijo in varilskimi aparati.

Dela se opravljajo po predhodnih načrtih ali določeni tehnični dokumentaciji, vse pa je usmerjeno glede na to, kaj naročnik potrebuje. Načrte lahko izdelajo tudi v podjetju in jih predložijo naročniku ter izvedejo dela do realizacije. V splošno ključavničarstvo pa spadajo na primer menjave ključavnic in popravilo ključavnic, menjava kljuk in vzdrževanje kovinskih predmetov.