Ravno pred kratkim sem prenavljal stanovanje in tako, kot vse ostale stvari, so bile zamenjave potrebna tudi notranja in vhodna vrata. Kar precej časa sem kolebal, ker nisem vedel ali se naj odločim za izdelavo pri katerem izmed mizarjev, ali pa naj jih kupim v kateri izmed običajnih trgovin z veliko ponudbo.

No ja na koncu sem se odločil za mizarja in izdelavo po meri, a več o tem kasneje. Dolgo časa sem raziskoval, se sprehajal po trgovinah, prebiral spletne forume in podobno, obiskal sem tudi nekaj lokalnih mizarjev. Na začetku mi je bila glavna stvar, ki bi vplivala na moj nakup cena, vendar sem le-to kaj kmalu zamenjal za kvaliteto. Primerjal sem tista pri mizarjih in tista v trgovini in opazil nezanemarljivo razliko.

vhodna vrata

Pri mizarju sem lahko izbiral vse od nasadil, kljuk, tipa in barve lesa, okrasnih elementov. Med tem, ko bi v trgovini cena pri taki izbiri zelo hitro narasla, je bilo pri mizarju to že všteto v ceno.

Vsekakor se lahko odločite tudi za nakup v trgovini. Pregledal sem veliko vrat in niso bila vsaka slaba oz. nekvalitetna. Treba je le porabiti veliko časa in si stvari ogledati.

Ker obstaja veliko različnih tipov vrat, se lahko odločite za tista, ki vam najbolj ustrezajo. Zaradi topline in samega izgleda sem se jaz odločil za les, kolebal pa sem med steklenimi vrati. Slednjih nisem izbral zaradi otrok, ker bi bila takoj popacana s prstnimi odtisi le-teh, sam pa nisem tak, da bi vsak dan čistil hišo.