Iščete idejo, kam bi se letos odpravili v Sloveniji na izlet ali nekoliko daljše počitnice, ker zaradi korona virusa ne morete oz. ne želite oditi na počitnice v tujino? Potem imamo za vas verjetno dober predlog, še posebej če ste ljubitelji narave. Predlagamo vam, da si organizirate počitnice ali pa samo enodnevni izlet na Roglo, ki vam ponuja vse, kar boste potrebovali za dober oddih. V nadaljevanju članka lahko preverite, kaj vse boste na Rogli lahko počeli in kaj vse vam mi svetujemo, da si ogledate.

Pot med Krošnjami

Zagotovo je Pote med Krošnjami postala atrakcija številka 1. na Rogli. Gre za razgledni stolp, ki je izredno visok, nanj pa se lahko povzpnete v primeru, da si kupite vstopnico. Če se ne motimo, je bila nazadnje, ko smo ta stolp obiskali cena za odraslo osebo 10€. Ni poceni, ampak se izplača. Cene so se morda v tem času spremenile, zato raje preverite na njihovi uradni spletni strani, da ne bi prišlo do kakšne pomote. Razgledni stolp imenovan Pot med Krošnjami ima po novem tudi tobogan, po katerem se lahko spustite s samega vrha. Mi ga sicer nismo preizkusili, saj ga nazadnje še ni bilo, verjamemo pa, da je to zagotovo izjemno zanimiva stvar, še posebej za najmlajše.

Smučanje na smučišču Rogla

No, druga najbolj zanimiva stvar na Rogli pa je zagotovo smučišče, ki je na tej lokaciji že mnogo let. Za nekatere je to seveda atrakcija številka 1., ampak ljudje smo si različni, imamo različne želje in potrebe, tako da naj vsak presodi sam, kako si bo sestavil lestvico “prioritet”. Kakorkoli že, smučišče na Rogli ponuja izjemno veliko smučarskih užitkov, zato v primeru, da ste tudi sami ljubitelji smučanja vam toplo priporočamo, da se odpravite na Roglo in tam preživite nekaj dni. V kolikor boste imeli lepo vreme vam zagotovo ne bo žal! Če se odpravljate na Roglo in vas zanima najem apartmaja na Rogli, potem vam lahko povemo, da jih je na tej lokaciji kar nekaj, vseeno pa ne čakajte predolgo z rezervacijo, da ne boste ostali brez, saj je povpraševanje veliko – še posebej letos bo v zimskem času zanimanje veliko, zaradi turističnih bonov in pa korona virusa.

Obisk Lovrenških jezer

V kolikor se boste gibali v teh krajih, vam svetujemo, da se odpravite do Lovrenških jezer, ki so izjemno lepa in zanimiva. Gre za kraj, ki je od Rogle oddaljen kakšno uro hoje, tako da v kolikor imate nekaj kondicije to zares ne bi smel biti prevelik zalogaj. Lovrenška jezera so izjemno lepa in v kolikor ste pravi ljubitelji narave vas bodo skoraj zagotovo očarala. O Lovrenških jezerih je na spletu že veliko napisanega, zato ne bi radi preveč dolgovezili okoli njih. Samo v Google vpišite ključno besedo “Lovrenška jezera” in zagotovo boste našli vse potrebne informacije, slike in video posnetke, ki vam bodo prišli prav pri praniranju vašega oddiha.

Sprehajanje po okoliških gozdovih

Rogla se nahaja na prekrasni lokaciji, kjer so vam na voljo zares lepi razgledi in pa zares veliko narave, ki jo lahko po želji raziskujete kadarkoli. Bodite le previdni in pozorni na to, da imate pri sebi vso potrebno opremo, da ne bo prišlo do kakšnih poškodb. Tukaj mislimo predvsem na dobro obutev in v zimskih mesecih topla oblačila, ki naj bodo za povrh vsega tudi nepremočljiva, da se ne bi slučajno znašli v kakšni neljubi situaciji.