Verjetno vsi veste kaj je optična miška, pa čeprav mogoče niste nikoli pomislili, kako se miška, ki jo skoraj vsak uporablja vsak dan imenuje. Miške, ki delujejo s pomočjo laserjev se imenujejo optične miške, torej vse miške, ki se dandanes uporabljajo, so optične miške. Optična miška pa na trgu ne obstaja od samega začetka razvoja računalnikov, saj smo včasih uporabljali miške, katerih se verjetno nekateri med nami žal ne bodo več spomnili. Uporabljali smo miške, ki so delovale na principu premikajoče se kroglice, ki je s pomočjo senzorjev zaznavala, kam bi se radi z miško premaknili in nam tako omogočala uporabo osebnih računalnikov.

optična miška

Optična miška pa je na trgu že kar nekaj časa, kar pomeni, da že zelo lep čas ne uporabljamo več mišk, ki delujejo na princi kroglice, saj danes takšne miške veljajo za zastarele in neuporabne. Optična miška je z razvojem tehnologije zelo hitro prišla na trg, saj je kazala znake novega, tehnološko zelo zanimivega izdelka, zato so jo proizvajalci želeli čim hitreje lansirati na trg. Seveda to v tistih časih ni bil skoraj nikakršen problem, saj so si vsi želeli imeti optično miško, s katero bo njihova izkušnja uporabe osebnega računalnika postala še toliko bolj zabavna in pa predvsem enostavna. 

Optična miška se je zelo hitro po tem, ko se je prvič pojavila na trgu začela razvijati v naslednje stopnje, kar je bilo zelo pohvalno. Veliko proizvajalcev sodobne tehnologije je takoj začelo proizvajati tovrstne miške, kar je pomenilo, da se je konkurenca zelo hitro kopičila na trgu, kar je bilo seveda za uporabnike oziroma kupce dobrodošlo, saj konkurenca običajno pomeni, da se bodo končni izdelki začeli izboljševati, saj bo prav vsako podjetje želelo prodati čim boljše optične miške. Optična miška torej obstaja že zelo lep čas, tako da v primeru da je še nimate, si jo čim prej kupite, saj optična miška zares izboljša izkušnjo pri uporabi računalnika.