Vam manjka kakšen zob in se zato zelo sramujete pokazati vaš nasmeh v javnosti? Dandanes lahko tudi to popravite in tako naredite nazaj vaš nasmeh lep in prečudovit. To pa lahko naredite s pomočjo vede, ki se imenuje implantologija. Le ta veda medicine, vam naredi implantat, tam kjer ste izgubli zob, v vaši ustni votlini. Implantati so pa takšni kot vaši zobje, tako da ne bo nihče vedel, da imate kakšen implantat. Če vas zanima še več, kar berite dalje.

implantat

Implantati imajo še drugo ime in to je zobni vsadek. Je pa to v bistvu nadomestek zobne korenine, zoba, ki ste ga izgubili. Da pa ne boste mislili, da če imate zobni vsadek, da se ne more na njem narediti kakšna paradontalna bolezen. Lahko se, tako kot na ostalih vaših zobah, ki niso implantati. Vseeno morate z vsadkom redno obiskovati zobozdravnika. Po vsaditvi vsadka morate zobozdravnika obiskovati na okoli 5 mesecev. Prav tako morate vedno imeti redno ustno higieno. Le tako bo implantat obstal.

Implantate pa ne vstavijo kar vsem ljudem, ki si to želijo. Le kako bi, saj recimo če vidijo da nimate ustne higiene, vam zagotovo ne bodo vstavili zobnega vsadka. Takšni vsadki ne bodo zagotovo ostali dolgo, saj se tudi vi ne boste spremenili. To pa mislim na to, da si po vstavitvi vsadka, zagotovo ne boste začeli naenkrat prati zobov, če si jih že pred vsaditvijo niste.

Preden pa vam implantat vsadijo, pa zobozdravniki naredijo rentgensko sliko zobovja. Tako bodo vedeli točno kakšen vsadek potrebujete vi. Z vsakim, ki si želi vsadek pa se tudi zobozdravnik o vsem pogovori, nekaterim predstavi tudi kakšno drugo možnost, da nadomesti zob. Če hočete kvalitetno vstavljanje zobnih vsadkov, le obiščite ambulanto Clarus dentali center. Tukaj se bodo zelo potrudili za vaše zobne vsadke oziroma implantate.