Elan Amphibio so že več let med najbolj priljubljenimi smučmi na tržišču. Zelo pogosto jih srečujemo na urejenih smučiščih, kjer jih radi uporabljajo predvsem tisti, ki se želijo v dolino pognati v slogu profesionalnih smučarjev. Tudi nekateri začetniki posegajo po tem modelu, nenazadnje so kakovost, vzdržljivost in funkcionalnost univerzalne lastnosti, ki ustrezajo vsakemu uporabniku. A to še ni razlog za posebno priljubljenost smuči Elan Amphibio. Skrivnosti tega modela gre iskati v specifičnih odlikah, ki jih drugje ne bomo našli.

elan amphibio

Amphibio 4D

Skrivnost smuči Elan Amphibio se skriva predvsem v patentirani tehnologiji Amphibio 4D. Gre za Elanovo inovacijo, ki temu modelu zagotavlja določene ključne prednosti. Že na prvi pogled je namreč jasno, da ne gre za običajne smuči, temveč za posebej oblikovan izdelek, namenjen najzahtevnejšim uporabnikom.

Tehnologija Amphibio 4D je zaslužna za posebno obliko teh smuči. Medtem ko so pri klasičnih smučeh površine tradicionalno ravne, so pri tem modelu strukturne plasti strateško ukrivljene na sprednjem in zadnjem delu smučke. Edinstven profil se izkaže za zelo vsestranskega, najbolje pa se obnese na trdih podlagah urejenih smučišč. Gre za kombinacijo camber in rocker profila, kar zagotavlja izvrstne lastnosti pri uporabi.

Katere so konkretne prednosti tehnologije Amphibio 4D? V končni fazi izstopajo izjemne vozne lastnosti. Leva in desna smučka sta zasnovani ločeno, tako da so smuči za vsak zavoj optimalno pripravljene. Na notranjem robniku namreč za stabilnost, natančnost in brezkompromisen oprijem skrbi camber profil, na zunanjem robniku pa rocker profil zagotavlja prijetno vijuganje in učinkovito nabiranje hitrosti na spustih.

Prednosti v neštetih detajlih

Čeprav imajo Elan Amphibio smuči največjega aduta v tehnologiji Amphibio 4D, ta model odlikujejo še neštete podrobnosti, ki se izkažejo za prav tako ključne. En izmed najpomembnejših detajlov je denimo Nano Tech drsna ploskev, ki je izdelana iz nano delcev in močno izboljša vozne lastnosti na vseh mogočih podlagah. Omeniti gre še inovativen sistem Fusion, ki predstavlja integriran sistem smuči in vezi, kar spet prinaša različne dobrodošle prednosti. Še veliko več o prepričljivih lastnostih smuči Elan Amphibio pa bi lahko povedali, če bi se natančneje posvetili sami konstrukciji, materialom in tehnologijam, ki v kombinaciji zagotavljajo kakovosten končni izdelek.