Ko na naši koži opazimo določeno spremembo je čas za obisk dermatologa, ki nam na podlagi specialističnih znanj lahko ustrezno svetuje. Poleg dermatologa nam pri določeni spremembi lahko svetujejo tudi vedno bolj priznani plastični kirurgi. Preventivni pregled, ki ga zajema dermatološki pregled je tudi zgodnje odkrivanje kožnega raka, ter vsa alergološka testiranja.

Pri obravnavi pacienta, je pomembnem celostni vidik, ki ga mora dermatolog upoštevati pri pregledu. Tako lahko rečemo, da je dermatolog tisti, ki obravnava tako paciente z željo po zdravstvenih kot tudi lepotnih spremembah. Vsem pa je skupno to, da dobro skrbijo za svoje telo in videz.

Prednosti rednega samopregledovanja kot tudi obiska pri izbranem dermatologu je predvsem v zgodnjem odkrivanju kakršnih koli sprememb na naši koži. Ko obiščemo dermatologa mora le ta poskrbeti za udobno in sproščeno vzdušje, ki omogoča obiskovalcem dermatološkega centra celostno obravnavo, podprto s strani strokovnega tima. Lahko rečemo, da ima dermatolog izjemno pomembno vlogo tudi pri tem, da pacient sprejme določeno spremembo ali napako pri sebi.

Lahko omenimo področja, pri katerih vam lahko pomaga dermatolog. Vsakomur je na voljo osnovni preventivni dermatološki pregled, ki zajema pregled znamenj, odstranjevanje bradavic, analiza nohtov in las in zdravljenje aken.

dermatolog

Zdrav način življenja in skrb za telo zajema tudi redno kontrolo sprememb na našem telesu. Na ta način se lahko izognemo kasnejšim resnejšim stanjem. Izkušen dermatolog vam lahko pomaga pri vseh težavah povezanih s kožo in kožnimi spremembami. Pri obisku dermatologa se zavedajte, da ni pomemben samo estetski vidik našega telesa ampak predvsem naše zdravje. Nekatere spremembe na koži bo namreč potrebno odstraniti kar pa ne pomeni, da vam kot posledica ostane samo brazgotina. Danes vam izkušeni plastični kirurgi nudijo vso podporo tudi v takšnih primerih. Pri vsakem obisku, se vam dermatolog popolnoma posveti in poišče najboljšo rešitev za vaš problem.