Bolečine v kolenu so zelo neprijetne in velikokrat nam povzročajo prave preglavice. Namreč če imamo bolečine v kolenu težko hodimo in še težje sedimo. Kaj vse nam povzroča bolečine v kolenu in kako jih odpravimo pa si lahko preberete v nadaljevanju in na spletni povezavi https://www.smrekovit.si/artroza. Včasih nam bolečine povzroča obraba sklepov, tako imenovana artroza. To je pogosta bolezen sklepov, ki najprej napade sklepe ki nosijo našo težo, torej kolena, hrbtenica in kolki. Bolečine v kolenu pa ne povzroča le artroza, temveč tudi obraba kolenskih vezi ali pa kakšen napačen gib ki nam povzroča težave. Sitaucij je lahko veliko. 

bolečine v kolenu

Ko imamo bolečine v kolenu po navadi ne vemo kaj storiti. Saj nas koleno boli v sedečem in tudi v stoječem položaju, da gibanja sploh ne omenjamo. Ko nas boli koleno, je najbolje da kot prvo ugotovimo kaj je vzrok bolečine. Morda je najbolje da najprej pričnemo z rahlo privzdignjenimi nogami in hlajenjem ter seveda počitkom. Če to ne pomaga dodamo še kremo na primer Smrekovit kremo in jo nežno vmasiramo v koleno. Lahko izberemo tisto s hladilnim učinkom ki bo prodrla globoko v kožo in hladila bolečino. Ta kombinacija bi skoraj da morala pomagati, če ni s kolenom kaj hujšega. 

Če bolečine v kolenu ne izginejo je čas da obiščete zdravnika, ki vam predpiše kakšno slikanje, ki bo povedalo kaj več kaj se dogaja z vašim kolenom. Če rentgen ne pove dosti, predlagam še magnetno resonanco. Zdravniki bodo odkrili kaj je vzrok bolečin in kako vam lahko pomaga. Ves ta čas pa vi le nadaljujte z zgoraj opisano terapijo, ki bo morda odpravila bolečine še preden se bo zares ugotovilo kaj povzroča bolečine v kolenu. Vsekakor pa veliko počivajte, ne pretiravajte z gibanjem saj lahko stanje še poslabšate. Rahlo razgibavanje in hlajenje bo ravno dovolj, dokler vam zdravnik ne poda drugačnih navodil.