Najlepše je, ko imamo doma svoj vrt in lahko nekaj na vrtu pridelamo. Domača zelenjava je zdrava, posebej, če ne uporabljamo raznih škropiv. Ampak, da nam zelenjava lepo uspeva v tej vročini moramo nekaj postoriti. Samo v vročini ne bo zraslo nič, rastline rabijo vodo, samo zalivanje s kantami ne bo dovolj pomagalo, moramo poskrbeti za zalivani sistem, da rastline lepo počasi dobijo enako količino vode. Na tej spletni strani https://www.bioplant.si/vrtna-oprema/namakalni-sistemi-za-vrt/ lahko najdete vse za namakanje, da bodo vaše rastline bujno rasle in vam prinesle polno plodov.

Danes je zunaj grozna vročina, kar pomeni da so tudi naše rastline žejne in rabijo precej vode. Kateri imajo malo večje vrtove in polno zelenjave posajene morajo skrbeti tudi za zalivanje. Najboljši način je zalivalni sistemi, ki se lepo uredijo po celotnem vrtu. Tukaj dobimo ogromno dodatkov in cevi, ki jih lahko lepo speljemo po našem vrtu oziroma gredicah. Tukaj voda ne bo tekla v potokih, kot s kakšno kanto. Tu bo voda lepo počasi curljala oziroma namakala zemljo oziroma našo zelenjavo. Ko kupujete namakalni sistem se malo poigrajte z dodatki in cevmi, da boste lepo čez cel vrt naredili zalivalni sistem.

zalivalni sistemi

Brez vode v tej vročini ne bo nič iz zelenjave ter se bodo rastline posušile. Še huje je, če imate mogoče rastlinjak, tam je še vročina hujša in še morate bolj vse zalivati. Tako je pač danes, če hočemo nekaj pridelat svojega se moramo potruditi. Ker pa so poletja vroča moramo poskrbeti da zalivalni sistemi delujejo pri nam doma. Ti dodatki tudi nas ne stanejo celo premoženje, da si bi težko privoščili. Samo v bližini moramo imeti speljani vodovod, če ne bomo pač rabili malo daljšo cev za vodovod. Ampak, če imamo voljo, bomo tudi to uredili, da bo naša zelenjava dobila dovolj vode za svojo rast.