Tiskalniki so vse bolj cenovno dostopni vsakemu, zato ni čudno, da jih najdemo že v večini domov. Tonerji za tiskalnike so še posebej uporabni za vse, ki uporabljate laserske tiskalnike, v nasprotnem primeru pa verjetno kupujete kartuše v najrazličnejših pakiranjih (nekateri v stekleničkah, s katerimi lahko večkrat zapored napolnite kartušo, ne da bi morali kupiti novo, spet drugi pa prisegate na klasične kartuše, ki jih morate vsakokrat, ko se izpraznijo zamenjati).

To, ali boste kupili tiskalnik in ga imeli doma, je v veliki meri odvisno od tega, kako veliko in kaj tiskate – če ga npr. potrebujete zgolj za to, ker vaši otroci stalno nekaj kopirajo za šolo in ga rabijo praktično na dnevni bazi ali pa je narava vašega dela takšna, da potrebujete fotokopije v najkrajšem možnem času, potem je tiskalnik skorajda nujna oprema. V nasprotnem primeru, torej če tiskate le občasno, pa se vam verjetno bolj izplača, da se poslužujete javnih fotokopirnic in printboxov, ki so nameščeni domala v vsakem bloku, na univerzah itd. Res pa je, da so bile javne fotokopirnice in printboxi v času zaprtja države zaradi covida-19 zaprte, kar je morda pripomoglo k temu, da si je tiskalnik kupil marsikdo, ki ga prej ni imel – seveda so k nakupu sodili tudi tonerji za tiskalnike.

Kot rečeno, tonerji za tiskalnike so namenjeni laserskim tiskalnikom, ki so nekoliko drugačni od običajnih – nekateri pravijo, da so bolj varčni, spet drugi, da ne; sami presodite. Tonerji za tiskalnike so nekakšne velike kartuše, namenjene večjim in zmogljivejšim tiskalnikom. Vsebujejo barvni prah, ki ga nato tiskalnik s pomočjo laserja zapeče na papir – na ta način se lahko natisne velika količina materiala; s črnimi tonerji boste lahko natisnili kar 2000 strani, z barvnimi pa nekoliko manj. Tovrstne tonerje lahko ponovno napolnimo z barvnim prahom, pri tem pa se kvaliteta tiska bistveno ne zmanjša.