Dermatolog samoplačniško pomaga enako, kot na napotnico, prej pa pridete na vrsto in lahko koristite dodatne storitve, ki jih zavarovalnica ne krije kar je prednost, ki jo ima dermatolog samoplačniško. In tako kot iskanje svojega osebnega zdravnika, izbira pravega dermatologa ni samoumevna. Brez perečega razloga, kot je kožna alergija v otroštvu, je dermatologija pogosto misel na katero pozabimo, vendar zagotovo ne bi smela biti. Od rutinskih pregledov kožnega raka do hormonskega zdravljenja aken, s čimer se srečujejo ženske, stare od 20 do 49 let, vam lahko vaš dermatolog pomaga pri uravnovešanju zdravja vaše kože – ali pa bo vsaj tisti pravi, zato izberite najboljšo osebo za to delo.

dermatolog samoplačniško
Če še nikoli niste bili pri dermatologu, vendar se zdaj počutite pripravljeni, sposobni in voljni narediti ta korak, je tu nekaj nasvetov za začetek. Najprej ugotovite, ali so vaše dermatološke potrebe medicinske, kirurške ali kozmetične. Verjetno imate težavo, ki jo želite rešiti, vendar ni vsak dermatolog primeren. Dermatološka oskrba, tako kot katera koli druga vrsta zdravstvene oskrbe, mora biti specifična za vaše potrebe kot pacienta, zato je dermatolog samoplačniško morda najboljša izbira za vas. Konec koncev je to transakcijska storitev.
Dermatolog samoplačniško lahko zdravi naslednje težave, na primer medicinske – cistične akne ali rozacea, kirurško – npr. odstranitev benigne rasti ali nodularnega melanoma, ukvarja se s kozmetika – npr. oblikovanjem obraza. Lahko dela celo vse našteto ali kombinacija dveh. Na primer, odstranitev očesnih vrečk je kozmetična in kirurška metoda, ki jo lahko izvede tudi dermatolog samoplačniško.
V idealnem primeru bi morali izbrati dermatologa, katerega specialnost najbolj ustreza vašim potrebam. Če ste v dvomih, pokličite zdravniško ordinacijo in vprašajte, ali ima dermatolog, ki ga boste verjetno obiskali, izkušnje z zdravljenjem vaših posebnih področij. Tudi vaša naravna barva kože vpliva na vaše dermatološke potrebe. Strokovno znanje glede na tip in barvo kože je še posebej pomembno, ko gre za zdravljenje brazgotin, kot so mikroiglice in laserji.