Jezikovni inštitut Didaktum nudi tečaj slovenščine za tujce. Klikni za več informacij in se nauči jezika na zabaven in dinamičen način. Tečaj slovenščine za tujce vodijo izkušeni in energični učitelji, ki se osredotočajo ne samo na slovnico in besedišče tega edinstvenega jezika, ampak tudi na slovensko kulturo, običaje, zgodovino in druge posebnosti. Skupinski tečaj slovenščine za tujce je namenjen udeležencem, ki uživajo v učenju v skupini. Interakcija z drugimi udeleženci tečaja omogoča hitrejši napredek in je tudi najbolj dostopna oblika učenja. Tečaj slovenščine za tujce poteka v majhnih skupinah, pri čemer je število udeležencev omejeno na največ 10. To omogoča poglobljeno delo in hitrejši napredek. Vsi udeleženci v skupini imajo podobno raven jezikovnega znanja. Glavni poudarek skupinskih tečajev je na uporabi jezika v govorjeni obliki in v praktične namene. Tečaj slovenščine za tujce zajema vse jezikovne ravni: A1 in A2, B1 in B2, C1 in C2. Tako lahko širite in izboljšujete svoje znanje naprej. Po koncu tečaja vsak udeleženec prejme potrdilo o udeležbi in doseženi ravni.

Tečaj slovenščine za tujce

Učenje slovenščine kot ključ do uspešnega življenja in dela v Sloveniji

Tečaji so privlačni, zanimivi in pomagajo udeležencem razvijati vse jezikovne spretnosti. Poudarek je na konverzaciji in praktični uporabi jezika. Tečaje vodijo izkušeni in strokovno usposobljeni učitelji, ki s prijaznim in razumevajočim pristopom ustvarjajo prijetno in sproščeno vzdušje na tečajih. Njihovi učni pristopi so inovativni in prilagojeni dinamiki skupine. Poleg tega vključujejo vsebine iz slovenske kulture, zgodovine in sistema, kar omogoča vpogled v slovensko kulturo. Pogovarjate se o podobnostih in razlikah med našimi navadami, praktično spoznavate slovensko kulturo ter se družite in ustvarjate lepe trenutke skupaj.

Tečaj slovenščine za tujce je namenjen vsem, ki ne govorijo slovenščino govorijo kot materni jezik, vendar se jo želijo naučiti. Ljudje se odločijo za učenje slovenščine, ker želijo spoznati kulturo in navade Slovencev, iščejo priložnosti za delo v Sloveniji, se želijo lažje sporazumevati v slovenskem jeziku in pristno doživeti Slovenijo. Zakaj se učiti slovenščino? Obstaja več razlogov: dobro znanje slovenščine je pomemben dejavnik za uspešno življenje v Sloveniji. Znanje slovenskega jezika je potrebno na delovnih mestih, kjer je sporazumevanje z lokalnimi prebivalci ključnega pomena. Učenje slovenščine vam lahko olajša opravljanje izpitov, ki so potrebni za pridobitev državljanstva Republike Slovenije.

Osvajajte slovenščino z naravnim pristopom

Tečaj slovenščine za tujce združuje tradicionalno poučevanje jezikovnih vsebin s praktičnimi situacijami iz vsakdanjega življenja, kjer boste potrebovali slovenski jezik. S pomočjo tega programa boste slovenski jezik lažje obvladali in postal vam bo domač. Pridobili boste prijetno in učinkovito učno izkušnjo v prijateljskem vzdušju pod vodstvom izkušenih učiteljev. V predavalnici boste s pomočjo inovativnih pedagoških pristopov in pod vodstvom najboljših predavateljev obravnavali praktične vsebine ter sistematično razvijali vse štiri jezikovne spretnosti: govorjenje, branje, pisanje in poslušanje. Najprej se boste naučili uporabljati slovenski jezik v enostavnih vsakdanjih situacijah, nato pa se bodo vsebine postopoma razširile in postale bolj kompleksne. Tečaj slovenščine za tujce je najbolj naraven, edinstven in učinkovit način za učenje slovenščine. Če niste prepričani o svojem predznanju slovenščine, jih kontaktirajte za svetovanje. Njihovi strokovnjaki vam bodo pomagali določiti ustrezno stopnjo tečaja za vas.

Premagajte ovire pri sporazumevanju in pridobite praktične jezikovne spretnosti

Tečaj slovenščine za tujce vam zagotavlja, da boste resnično veliko govorili med tečajem. Če se počutite izključene, ko se vaši sodelavci pogovarjajo v slovenščini in ne razumete, o čem govorijo, ali če imate težave pri sporazumevanju v vsakodnevnih situacijah, kot so trgovina, pošta, banka in drugje, so tu, da vam pomagajo. Morda želite živeti v Sloveniji in morate opraviti izpit iz znanja slovenščine. Naučili vas odo slovenščino s preizkušeno in učinkovito govorno metodo. Znebite se treme in že na prvem srečanju spregovorite. Programi so praktično zasnovani, saj zajemajo najpogostejše teme iz vsakodnevnega življenja.

Učenje tujih jezikov je zagotovo zahtevno, kar dobro vemo tudi oni. Pri Didaktumu se vedno trudijo, da bi vam olajšali in prijetno oblikovali proces učenja jezikov. Vendar pa se ne morejo izogniti dejstvu, da je za dosego cilja vedno potrebno vložiti veliko truda in časa. Če obstaja kakšna “skrivnost” za hitrejše napredovanje pri učenju novega jezika, je to nedvomno pogovarjanje z ljudmi, ki v danem jeziku govorijo bolje od vas. Obstaja več razlogov za to. Prvi je motivacija. Veliko bolj boste motivirani za komuniciranje v živo, kot pa za branje knjig ali reševanje nalog na spletu. Drugi razlog je, da je jezik nekaj živega, kar je potrebno osvojiti in uporabiti v praksi, ne samo pomniti. Uporaba besed v pogovoru je povsem drugačna izkušnja kot le videti ali prebrati besede.

Ostanite v stiku z jezikom ves čas

Pri učenju jezika je pomembneje, kako intenzivno se učite, kot pa kako dolgo. Lahko obiskujete odlične jezikovne tečaje še tako dolgo, vendar če vaš pristop je “izklop možganov do naslednjega srečanja”, ne boste učinkovito napredovali. Pomembno je, da ostanete v stiku z jezikom ves čas in redno izkoriščate spletne učilnice. Uporabljajte čim več pripomočkov, kot so TV-serije, časopisi, knjige, radio – vse to so odlične vaje. Poskusite čim pogosteje oblikovati svoje misli v jeziku, ki se ga učite. Pogosto imamo v mislih monologe, ki jih običajno vodimo v maternem jeziku. Za spremembo poskusite zbrati misli v tujem jeziku. Takšna vaja bo pomagala lažje izražati se v živo, ko bo prišel čas.