Skuterji so novodobna majhna in zmogljiva vozila, lepo oblikovani mestni motorji, ki jim rečemo skuterji in so popularni zadnja leta po vsej Evropi. Gre za varčna dvokolesna vozila za dve osebi, ki lahko pridejo povsod ni se peljejo lahko zelo daleč, dokler jih ne napolnite, ko zmanjka bodisi bencina ali pa elektrike, odvisno je, na kaj delujejo. Običajno so ti motorji na bencin. Izbirate lahko seveda med več modeli po obliki, moči in še drugih parametrih, ki vas morebiti zanimajo.

skuterji
Skuterji z močjo motorja, ki jih poganja do 25 km na uro, so zelo priljubljeni, saj so primerni za začetnike, najstnike in tiste, ki nimate izpita. Zanje ni potrebna registracija, ker gre dejansko za kolo z motorjem in ni potrebno imeti posebnih dovoljenj razen za otroke pod pod 14-imi leti. Vendar se ponavadi ti otroci vozijo z varnejšimi vozili zanje.
Vsekakor so skuterji priljubljeno vozilo za v šolo in službo ter kot poslovno vozilo. Če se vozite z njim, boste vedno na svežem zraku in boste vedno hitro ter pravočasni v prometu, ker lahko obidete prometne zamaške in se vozite tudi po kolesarski stezi, kjer ni nikoli nobene gneče. Ker se vozite na zraku, ne boste nikoli prepoteni, kar je super za sestanke, ki jih imate na primer s poslovnim partnerji ali pa tudi z osebo, ki vam je všeč.
Prav zato so skuterji popularni, ker lahko zraven peljete še eno osebo. Imajo tudi nekaj prostora v prtljažniku za čelado in tudi za tovor, zato imate lahko s seboj torbico, mobilni telefon, drugo prtljago ali celo špecerijo. Tak motor se lahko vozi tudi po dežju, zato je izjemno uporaben, potrebujete le pelerino in bo vse v redu. Tovor pa je varno proslavljen v prtljažniku, ki ga lahko tudi zaklenete. Najbolje pa je, da vam ni treba iskati parkirišča in ne potrebujete posebej garaže za tako lahko vozilo.