Prehransko svetovanje je vedno bolj popularno, saj se ljudje zmeraj bolj zavedamo pomena zdravja za naše življenje in delo. Brez zdravja ne moremo nič storiti, prehrana pa je ključ do bistva zdravja. Več o tem si preberite na https://nutrimentum.si/. Prehransko svetovanje je mešanica znanosti o prehrani, delovanju organizma in vpliva hrane na celice s pomočjo kemijskih reakcij ter psihologije človeka, ki ali ne more jesti ali pa se prenajeda določenih snovi, od katerih je  dejansko zelo odvisen.

prehransko svetovanje

Ljudje smo zabredli daleč v neka verovanja o prehrani in smo podvrženi raznim reklamam ter zavajajočim informacijam prehranske industrije. Večino zadev, ki Jih vidimo v trgovinah nima take prehranske vrednosti, kot je treba za  zdravo življenje. Hrana, ki je nekaj vredna, je na policah v manjšini in ne vleče človeka, ker nima tako močnega okusa in ni tako agresivna ter ne zasvoji. Pa vendar je zdrava.

Prehransko svetovanje človeku pomaga priti do pravih informacij in relevantnih podatkov o prehrani ter delovanju telesa. Hkrati mu pomaga izuriti um, da ni več odvisen od določene hrane in snovi, ki škodijo človeku. Za to največkrat potrebujemo pomoč strokovnjaka saj sami res težko preborimo težave s prehrano, bodisi s povišano težo bodisi s premajhno težo. Prehransko svetovanje pa izvajajo usposobljeni strokovnjaki, ki vodijo osebo po njeni lastni potri z njeno hitrostjo do želenih rezultatov.

Prehransko svetovanje je trend, ki se je na  srečo razširil in uveljavil tudi pri nas, kajti resnično potrebujemo kakovostno znanje na prehranskem nivoju, da bi naša družba postala bolj zdrava in ne bi prihajalo do takih epidemij, ki smo jim priča zadnje čase. Zboleva vse več tudi otrok tako za debelostjo kot rakom, česar v zgodovini do današnjih dni ne pomnimo. Prišel je resničen čas, da se posvetimo ravno našim osnovam, kot je prehranjevanje, ki nam daje poleg vode in zraka življenje. Prehranski strokovnjak nas vodi do tja, kjer je pravo znanje.