Parketarstvo ni lahek posel, če se parket polaga klasično, ker to pomeni dosti dela, lepljenja, čakanja in brušenja ter lakiranja. Vendar je parketarstvo edina rešitev, če hočete imeti kvalitetno položen parket, ki bo zdržal več generacij. Najstarejši parket, ki je bil položen v Italiji, je tam že 200 let, pa je še vedno v redu. Tako da, če hočete talno oblogo, ki je večna in jo le na nekaj desetletij obnovite, je parket prava izbira. Parket je tudi najbolj zdrava izbira, ker gre za naraven les.

parketarstvo

Kvalitetno parketarstvo se splača najeti za večen parket, ker vam bodo pomagal pri izbiri pravega parketa iz lesa, ki je za vas v redu glede na vaš kraj in glede na stil pohištva ter stavbe. Nato vam pomagajo tudi pri izbiri vzorca in ga seveda položijo. Parket je super za to, da se pod njega namesti talno gretje in bo prijetno topel, še posebej zato, ker je naraven les. 

Ko se odločite za kakovostno parketarstvo, je to super odločitev, neglede na to, ali se boste odločili za moderno verzijo polaganja parketa na klik. To pomeni, da je dejansko parket že izgotovljen in se ga le položi v prostor preprosto tako, da se plošče zagozdijo ena v drugo. Niti vam ga ni treba lepiti. Tak parket je super, ker se ga hitro lahko odstrani in tudi zamenja, če je kje poškodovan.

Vsekakor vam parketarstvo uredi tudi to. Prednost izgotovljenega parketa je v tem, da bodo vaši prostori takoj naslednji dan uporabni, medtem ko pri klasičnem polaganju jih ne boste mogli uporabljati nekaj tednov, dokler se lepila in lak ne posušijo. 

Upoštevajte mnenja ljudi, da izberete pravega mojstra in preglejte predračune, kateri vam bo najbolj pošteno napisal, kaj bo zaračunal in kako. Predvsem pa glejte na to, da ima že veliko izkušenj, ker parket res ni lahko položiti, še posebej, če je spodaj talno gretje.