Odločitev za najem avtodoma terja potreben razmislek. Od finančne investicije do samega potovanja. Predvsem pa je za najem avtodoma potrebno raziskati, za katero vrsto avtodoma se bomo odločili, saj je tukaj v ospredju predvsem kakovost in varnost. Zakaj najeti avtodom? Iz več razlogov!

Kam z avtodomom

Pri izbiri lokacije je pametno, da si vnaprej začrtamo pot. Slednje tudi vpliva na najem avtodoma, urejanje potrebnih dokumentov, zavarovanj, itd. Če destinacije še nimamo izbrane, je veliko idej na potovalnih blogih in različnih potopisih. Dogodivščina s t.i. hišo na kolesih je lahko zelo adrenalinska in predvsem svobodnejša, saj je ustavljamo na lokacijah, ki si jih izberemo sami. Če nam je neka destinacija všeč, smo lahko tam tudi več dni, brez vnaprejšnjega planiranja oziroma rezervacij hotelskih sob.

Prava izbira za najem avtodoma

Pri izbiri ustreznega avtodoma si je dobro vzeti dovolj časa za odločitve, kot so npr. velikost avtodoma in število ležišč. Če potujemo z otroki, je pomembno tudi, da imamo na voljo več prostora za odlaganje prtljage. Najem avtodoma je najem vašega domačega prostora, kjer boste preživeli kar nekaj časa, zato ima vsak avtodom na voljo mini kuhinjo, jedilnico in WC s tušem, ležišča za več oseb, prostore za prtljago, vse kar je tako glavno za udobno bivanje oziroma potovanje.

Tehnične karakteristike za najem

Potrebno se je dobro pozanimati pri ponudniku, da izberete takšnega, ki bo zadovoljeval potrebam vašega potovanja. To pomeni, da avtodom za večja mesta ni primeren za potovanja po alpskih stezah ipd. Najem avtodoma je potrebno rezervirat čim prej pred samim potovanjem saj velja, da v sezoni boljši avtodomi hitro poidejo.

Pri potovanju na zelo oddaljene destinacije, si je pri poti nazaj dobro zagotoviti kakšen dan rezerve, saj so lahko na poti zastoji in nepredvideni zapleti. Za samo ovrednotenje stroškov in cestnin pri najemu avtodoma, se splača vnaprej pozanimati na spletnih straneh s takšnimi informacijami.

Zadnja kljukica je najem avtodoma in potem vas čaka razburljivo in spominov polno potovanje, ki ga ne boste pozabili.